vineri, 9 decembrie 2022
Informația fără granițe


Român condamnat în Anglia la aproape 8 ani de închisoare. A violat o tânără la o săptămână după ce a ajuns în această țară

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 26 septembrie 2020 Etichete: , , , , ,

La numai o săptămână după ce a ajuns în Anglia, un român a violat o femeie de 28 de ani în plină stradă, faptă care i-a adus vineri, 25 septembrie 2020, o condamnare la aproape 8 ani de închisoare. Violatorul are, însă, alte două condamnări pentru aceeași faptă și în România.

Potrivit ziarului britnaic Daily Mail, infractorul se numește Mihai Roban și are 47 de ani. În jurul orei 2:40 din noaptea de 19 spre 20 ianuarie 2020, Roban a atacat o tânără de 28 de ani în cartierul Regents Park Road din nordul Londrei și a dus-o în spatele unei toalete publice pentru a spune-o violului.

Strada pe care tânăra de 28 de ani a fost atacată. Foto: Google Maps/Daily Mail

Femeia se întorcea spre casă pe jos, de la un bar din districtul londonez Finchley, atunci când bărbatul român a abordat-o și a târât-o în spatele toaletei publice. Tânăra victimă l-a implorat pe Roban să-i dea drumul, dar acesta n-a renunțat la intențiile sale.

Un trecător, care a auzit strigătele femeii pentru ajutor, a alertat forțele de ordine care au intervenit prompt la locul faptei și l-au prins pe Roban în flagrant. Românul a fost pus sub arest, dar a refuzat să vorbească în timpul interogatoriului. Anchetatorii de la Scotland Yard au constatat că Roban ajunsese în Marea Britanie cu o săptămână înainte de viol și nu avea o adresă fixă.

Mihai Roban, 47 de ani, condamnat la 7 ani și 8 luni de închisoare în Marea Britanie. Foto: Daily Mail

„Roban ajunsese în țara noastră de numai o săptămână când a comis acest atac. Când am efectuat ancheta, în colaborare cu polițiștii din țara sa natală, din România, am descoperit că a avea deja două condamnări pentru viol, deci închisoarea este locul potrivit pentru el. Bărbatul și-a susținut nevinovăția până în săptămâna dinaintea procesului, ceea ce a adus victimei și mai multă suferință. Tânăra a fost incredibil de puternică pe parcursul anchetei și sper că acum, știind că Roban va sta la închisoare ceva timp, va reuși să treacă peste această oribilă experiență”, a declarat detectivul Michael Daly de la Poliția Metropolitană.

În cursul zilei de ieri, Mihai Roban a fost condamnat de un tribunal londonez la 7 ani și 8 luni de închisoare pentru fapta sa, informează sursa citată.

Trimite acest articol și prietenilor tăi