fbpx
luni, 8 august 2022
Informația fără granițe


Român condamnat în Spania la 19 ani de închisoare pentru violarea, rănirea și jefuirea unei femei

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 9 martie 2022 Etichete: , , , , , ,

Marius Cristian Goiceanu, un bărbat de origine română, a fost condamnat de Tribunalul din Ciudad Real la 19 ani de închisoare pentru că a violat o femeie, i-a pricinuit vătămări corporale grave, apoi i-a sustras telefonul mobil şi un CD player, după ce s-a întâlnit cu ea pe o stradă din orașul spaniol Manzanares (comunitatea autonomă Castilia-La Mancha) și a dus-o forţat pe un teren viran, în noaptea de 20 iunie 2015.

„Am crezut că mă omoară, că mi-a venit sfârșitul”, a mărturisit cu ochii în lacrimi femeia, la proces, după ce a povestit că la început nu i-a fost frică, dar când s-a apropiat de bărbat a devenit puțin nervoasă pentru că părea ciudat. „Am crezut că o să-mi ceară tutun sau să mă întrebe ceva”, a spus femeia conform publicației La Tribuna de Ciudad Real. Nimic nu putea fi însă mai departe de adevăr.

Tribunalul din Ciudad Real a dovedit că Goiceanu s-a apropiat de femeie şi a încercat să o sărute, fapt pentru care ea l-a respins, întrebându-l ce face. În acel moment, a sunat telefonul mobil al femeii și aceasta i-a spus că este vorba despre fiul său, că stă pe loc și vorbește cu el, doar-doar bărbatul va pleca. Cu toate acestea, el a devenit nervos, a apucat-o de gât și a dus-o cu forța pe un teren viran, în ciuda rezistenței victimei care a căzut de mai multe ori.

Bărbatul nu a renunțat însă, ci „a apucat-o strâns de gât, lăsând-o aproape fără suflare, acoperindu-i și gura și nasul cu una dintre mâini”, în timp ce cu cealaltă o lovea cu pumnul. Apoi a lovit-o de un zid unde, în urma plângerii făcute ulterior, Garda Civilă a găsit urmele de sânge ale femeii. Pentru a o împiedica să țipe, i-a îndesat pământ în gură.

- Continuarea articolului după publicitate -

Femeia şi-a pierdut cunoştinţa, după ce agresorul a aruncat-o la pământ şi a violat-o. De fapt, ea a denunţat la poliție doar bătaia. Agenţii Gărzii Civile au dus-o la medic și au fost primii care au bănuit că a fost violată.

Inițial, un alt conațional al agresorului a fost arestat pentru acea faptă, şi un an mai târziu cazul părea să fi fost rezolvat. Dar cum adevărul iese mereu la suprafață, în anul 2019, Goiceanu a fost arestat într-un oraş din comunitatea autonomă Murcia, după o bătaie.

Acesta a lovit o persoană cu o bâtă de baseball, a fost prins și apoi i-au fost prelevate probe de ADN, cu permisiunea sa, care au fost trimise în baza de date a poliţiei. Un an mai târziu adevăratul făptaș a putut fi arestat şi ulterior judecat.

De asemenea, Tribunalul din Ciudad Real l-a obligat pe acuzat la plata cheltuielilor de judecată, precum și la plata sumei de 23.733 euro, pentru despăgubiri și sechele. Suma a fost solicitată de avocatul care a apărat victima, Juan Aparicio. Acesta a cerut o sumă mai mare decât Parchetul, pe baza raportului prezentat de medicii legiști.

- Continuarea articolului după publicitate -

Avocatul și-a exprimat satisfacția față de condamnarea suspectului la 19 ani de închisoare și plata răspunderii civile. Pentru avocat, cel mai important a fost faptul că s-a făcut dreptate și victima va putea începe să-și revină, să încerce să uite atacul brutal, degradant și umilitor la care a fost supusă.

Mărturia victimei a fost capitală şi decisivă pentru stabilirea sentinței, iar „dovada directă a raportului biologilor Institutului Naţional de Toxicologie”, care au analizat şi comparat ADN-ul inculpatului cu resturile de material seminal găsite în 2015 în vaginul femeii, nu a putut fi tăgăduită. Profilul genetic al acuzatului „a coincis perfect” cu resturile seminale analizate anterior.

„ADN-ul a permis găsirea autorului faptelor urmărite penal. În plus, s-a renunțat la orice altă teorie, pentru că nici măcar nu poate fi atribuită fraților, deoarece acuzatul nu are”, a subliniat procurorul în rechizitoriul său final și a cerut judecătorului condamnarea inculpatului pentru viol, vătămare corporală gravă și tâlhărie cu violență.

Avocatul Juan Aparicio a susținut în proces că inculpatul a dus victima cu forța, împotriva voinței sale, într-un teren viran și în lipsa oricărei surse de lumină, nu a încetat să o bată de fiecare dată când victima a opus rezistență și a încercat să fugă.

- Continuarea articolului după publicitate -

Din cauza violențelor extreme exercitate de agresor, femeia și-a pierdut cunoștința în mai multe rânduri și, probabil, din acest motiv a raportat Gărzii Civile doar agresiunea fizică, fără să amintească de viol. Este foarte posibil ca femeia să fi leșinat, după loviturile și încercările de sufocare la care a fost supusă, sau mintea i-a șters acea amintire ca un mecanism de apărare natural.

După ce au bănuit că victima a fost violată, medicii legiști au fost cei care au prelevat probe de material seminal, pentru analiza ADN-ului. Rezultatele au fost concludente, iar Tribunalul din Ciudad Real l-a condamnat pe Goiceanu la 19 ani de închisoare.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi