duminică, 1 octombrie 2023
Informația fără granițe


Român condamnat la 3 ani de închisoare în Italia, se ascundea în Danemarca. Arestat de polițiștii danezi

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - duminică, 28 februarie 2021 Etichete: , , , , , , ,

Un român condamnat în Italia la 3 ani de închisoare pentru furt și primire de bunuri furate, a fost găsit și arestat la Silkeborg, în Danemarca, unde fugise pentru a scăpa de pedeapsă. Sorin Boiașu are 32 de ani și pe numele său, procurorul Raffaele Tito a emis un mandat european de arestare.

Boiașu are de fapt două sentințe, pentru furt multiplu și primirea de bunuri furate, scrie Messaggero Veneto. Prima sentință a fost emisă de instanța din Treviso, la data de 14 martie 2015, când a fost condamnat la un an și opt luni de închisoare, iar cea de-a doua de către instanța din Pordenone, la 23 octombrie 2019, când la pedeapsa precedentă i s-a mai adăugat un an și patru luni de închisoare, pentru o altă infracțiune.

Bărbatul român a fost acuzat că a participat alături de alți compatrioți, la diferite furturi de noapte, în dauna a două companii din nordul Italiei, cu sediul în Treviso și Pasiano. Între timp, Boiașu a fugit în Danemarca, pentru a se sustrage condamnărilor emise de justiția italiană, dar a fost găsit și arestat de polițiștii danezi.

DISTRIBUIE