joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Român dat jos din autocar în Germania și arestat. Va sta trei luni la închisoare

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - vineri, 26 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Într-o operațiune de control desfășurată vineri dimineața, 26 ianuarie, pe autostrada A93, în apropiere de Kiefersfelden, polițiștii germani au reușit să captureze un cetățean român care era căutat de justiție. Pe numele său erau emise trei mandate de arestare.

Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, călătorea cu un autocar spre München când a fost identificat și reținut.

La verificarea documentelor de identitate ale pasagerului, autoritățile au descoperit că acesta încălcase legea de mai multe ori, menționează publicația Rosenheim24.de.

În 2021, tribunalul din Fürth a emis un mandat de arestare împotriva sa, amendându-l cu 400 de euro pentru o infracțiune neidentificată.

În 2022, același tribunal a stabilit pentru român o amendă de 1.200 de euro pentru un caz de furt și tot în același an, pentru o încălcare a legii privind substanțele interzise, Tribunalul din Nürnberg a impus o amendă de 2.000 de euro pe numele său.

Din nefericire pentru suspect, acesta nu a putut achita niciuna dintre amenzile impuse, ceea ce a dus la activarea sentințelor alternative de închisoare stabilite de instanțe. Astfel, bărbatul se confruntă acum cu un total de 90 de zile de detenție.

După arestarea lui, polițiștii din Rosenheim l-au transferat pe român la închisoare, unde își va executa pedepsei. De asemenea, Parchetul Nürnberg-Fürth, care îl caută pe bărbat în legătură cu investigații în curs privind falsificarea de documente, a fost informat despre locația sa actuală.