marți, 28 martie 2023
Informația fără granițe


Un român a declanșat panică extremă pe un aeroport din străinătate strigând că are o bombă în valiză

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 14 aprilie 2021 Etichete: , , , ,

Un cetățean român a fost arestat luni, 12 aprilie 2021, pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, în Olanda, după ce a strigat că are o bombă la el. Potrivit publicației Echt Amsterdam Nieuws, conaționalul nostru se afla sub influența alcoolului.

Din cele relatate de un purtător de cuvânt al poliției militare din Amsterdam reiese că totul s-a întâmplat la Poarta D din aeroportul Schiphol, de unde pasagerul român se pregătea să urce într-un avion spre România. La un moment dat, însă, acesta a început să strige că are o bombă la el, iar forțele de ordine din aeroport au intrat în alertă maximă.

Bărbatul a fost pus sub arest imediat și supus unei percheziții complete, iar poarta pentru îmbarcare a fost închisă până la finalizarea investigațiilor. În cele din urmă, polițiștii militari au trecut la verificări detaliate cu ajutorul unui câine specializat în detectarea substanțelor explozibile după miros.

Din fericire, nici asupra cetățeanului român, și nici în bagajul său nu a fost găsit explozibil, iar forțele de ordine au redeschis poarta de îmbarcare. Românul teribilist, însă, a pierdut zborul cu avionul fiindcă a fost pus sub arest până la finalizarea anchetei.