miercuri, 22 martie 2023
Informația fără granițe


Român descoperit în Germania cu două documente de identitate, dintre care unul fals. „Am nevoie de el pentru a păcăli Fiscul”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 22 decembrie 2020 Etichete: , , , , ,

Un tânăr bărbat român a fost descoperit sâmbătă, 19 decembrie 2020, de către polițiștii germani, cu două documente de identitate în posesia sa, dintre care unul era fals. Conaționalul nostru a recunoscut, însă, fără nicio reținere, că documentul fals îl folosea pentru „afaceri” și pentru a păcăli Fiscul, informează publicația locală nordbayern.de.

Potrivit sursei citate, polițiștii au oprit în cursul după-amiezii de sâmbătă un autoturism Mercedes înmatriculat în Berlin care circula pe autostrada A9, în dreptul localității Bayreuth. La bordul mașinii se aflau trei persoane, printre care și un pasager de origine română, în vârstă de 22 de ani, care le-a prezentat polițiștilor cartea sa de identitate.

Deși n-au găsit nereguli cu privire documentul prezentat de conaționalul nostru, în urma unei inspecții asupra autoturismului polițiștii au găsit ascuns în interiorul acestuia un alt document de identitate care-i aparținea aceluiași tânăr. Această carte de identitate, însă, deși arăta impecabil, s-a dovedit a fi falsă, iar polițiștii au fost nevoiți să o confiște.

Datele personale ale românului de 22 de ani au fost verificate apoi, în detaliu, la secția de poliție. Acesta din urmă a declarat acolo, cu toată sinceritatea, că are nevoie de documentul fals de identitate pentru a face „afaceri“ și pentru a înșela Fiscul.