luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Român din Anglia: După acest vot mă voi întoarce în România, străinătatea nu îmi oferă nimic în plus

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - duminică, 10 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

Postarea pe Facebook a unui român stabilit în Marea Britanie a stârnit multe reacții ale românilor care trăiesc în străinătate, sub influența acestor zile când se votează la alegerile prezidențiale. Diaspora a întrecut deja orice record cu prezența la urne, românii votează cu speranța unui viitor mai bun pentru cei rămași acasă, dar și cu încrederea că se vor putea întoarce la un moment dat într-o Românie care să le ofere aceleași condiții de muncă și de viață pe care le-au găsit în Occident.

Călin Limbău este originar din Iași, dar lucrează ca IT-ist la Londra, iată ce scris pe Facebook imediat după ce a votat pentru Președintele României: 

- Continuarea după publicitate -

Astăzi 9.11, am votat pentru ultima dată ca cetățean străin în altă țară. Odată cu acest vot consider că am terminat capitolul meu de izbăvire. Îmi depun demisia astăzi de la o multinațională care îmi oferă „marea cu sarea” îmi voi lua un bilet doar dus și voi reflecta asupra experienței dobândite în Anglia într-un an jumătate cu nenumărate întoarceri în țară, vacanțe, proiecte, etc.

Dacă mă credeți sau nu, „England Failed!” la toate capitolele din punctul meu de vedere, sistemul medical este infect și personalul nu se compară cu cel românesc care este net superior, sistemul educațional oferă roboți pe banda rulantă, sistemul administrativ este un circ, parlamentul caută unicorni și zâne, criminalitatea atinge cote mari, mizeria este cât casa, lira scade în valoare treptat… dar din păcate unii nu văd 2 ani în avans și se lasă influențați de un gazon perfect tuns și mâncare mai ieftină.

Vă recomand să ieșiți la vot, folosiți cu încredere site-ul www.votdiaspora.ro, încercați să vedeți dacă vă mai încadrați în peisajul englezesc peste 2 ani după haosul Brexitului și să știți că Anglia este mai frumoasă de vizitat decât de lucrat în ea!

- Continuarea după publicitate -

„Bravo Călin, te felicit!”, îi răspunde în comentarii un prieten. Te-ai dumirit într-un an și jumătate de ceea ce mulți nu înțeleg într-o viață întreagă și anume că e e o diferență majoră între turism și emigrare. Welcome back home! (pardon my french, cum ar veni). În România nu curge nici într-un caz lapte și miere, dar sunt oportunități câte vrei. Sigur că statul roman n-o să-ți dea nimic pe tavă (așa cum tot așteaptă unii, să le pice „pară mălăiață în gura lui nătăfleță), dar o să te descurci „just fine”. Pun pariu pe ce vrei tu!

Iesi la vot! Astazi 9.11, am votat pentru ultima data ca cetatean strain in alta tara. Odata cu acest vot consider ca…

Gepostet von Limbau Calin am Samstag, 9. November 2019