luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Român din Austria în spital după ce a sărit pe geam pentru a scăpa de un incendiu din locuința sa

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 19 aprilie 2021 Etichete: , , , ,

Un bărbat român a fost la un pas de moarte duminică, 18 aprilie 2021, după ce un incendiu a izbucnit în apartamentul său din Hürm, districtul Melk din landul Austria Inferioară. Conaționalul nostru a reușit să se salveze în ultima clipă sărind afară din locuință pe geam, dar a suferit diferite răni în urma căzăturii.

Apartamentul în care a avut loc incendiul. Foto: noen.at

- Continuarea după publicitate -

Potrivit publicației austriece NÖN, victima este un cetățean român în vârstă de 64 de ani care a fost nevoit să sară pe fereastră pentru a scăpa de flăcări și a căzut astfel în gol de la o înălțime de peste 4 metri. Bărbatul a suferit răni grave, iar o femeie care se afla în trecere prin zonă l-a găsit și a sunat imediat la numărul de urgență pentru a cere ajutor.

La fața locului au sosit atât o ambulanță, care l-a transportat pe român la Spitalul Universitar St. Pölten, cât și pompierii care au intervenit în număr foarte mare (117 membri) pentru a stinge flăcările.

117 pompieri au intervenit pentru a stinge flăcările. Foto: noen.at

- Continuarea după publicitate -

Potrivit autorităților locale, incendiul a izbucnit într-o cameră la ora 16:30 și s-a extins repede în tot apartamentul. Dormitorul și sufrageria cu bucătărie au fost grav avariate de incendiu, care a fost stins de pompieri la circa 30 de minute de la sosire. Clădirea a fost evacuată între timp și vecinii românului au avut posibilitatea să se întoarcă în siguranță în locuințele lor abia în jurul orei 19:00 .

Mobilierul ars din locuința românului. Foto: noen.at

Din primele investigații reiese că incendiul a fost provocat de un cablu defect de încărcare a telefonului mobil.