sâmbătă, 10 decembrie 2022
Informația fără granițe


Un român din Austria s-a izbit cu mașina de zidul unei mânăstiri și i-a mințit pe polițiști că la volan se afla un prieten care a fugit

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 28 decembrie 2021 Etichete: , , ,

Un tânăr în vârstă de 24 de ani din Freistadt, de naționalitate română, a intrat cu mașina într-unul din zidurile unei mânăstiri din Wilhering (Linz-Land, Austria) în seara zilei de vineri, 24 decembrie.

Poliția din Wilhering a avut de-a face cu un accident pe cât de spectaculos, pe atât de curios, chiar în seara de Ajun a Crăciunului. În jurul orei 21:45, un martor a raportat poliției că o mașină tocmai s-a izbit de peretele mânăstirii din localitate. Când au ajuns, polițiștii au găsit mașina grav avariată. Aceasta trecuse peste mai mulți stâlpi de beton din fața clădirii și, în cele din urmă, se oprise în zid.

La volan se afla un tânăr, aparent nevătămat, care se chinuia să pornească mașina avariată. Un lanț masiv din oțel, care separa trotuarul de carosabil, fusese prins între roțile mașinii, motiv pentru care pompierii din Wilhering au fost solicitați să intervină la fața locului. După îndepărtarea lanțului, autoturismul a fost ridicat, iar carosabilul a fost curățat de resturi. În timpul acestor operațiuni, traficul rutier a fost deviat prin Leonding, localitate aflată la doar 8 km de Wilhering.

Polițiștii i-au cerut tânărului să oprească motorul și să iasă din mașină, ceea ce a și făcut. În timpul interogatoriului, românul a spus că este asistent medical și că trebuie să viziteze urgent un pacient care locuiește în districtul Freistadt și care era, de fapt, proprietarul automobilului izbit de peretele mânăstirii.

În plus, tânărul le-a spus polițiștilor că nu conducea el, ci un prieten. Oamenii legii au vrut să știe unde este prietenul său, iar conaționalul nostru, care se afla mai mult decât evident sub influența alcoolului, le-a răspuns că „a fugit”.

Deși a refuzat etilotestul, șoferului român i-a fost suspendat temporar permisul de conducere.

Trimite acest articol și prietenilor tăi