luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Român din Italia arestat după ce a șantajat un compatriot din Germania căruia i-a fost furat un BMW X5

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - duminică, 18 aprilie 2021 Etichete: , , , , , , , , , ,

Un bărbat român domiciliat în orașul italian Perugia din Umbria a fost arestat de carabinieri în după-amiaza zilei de vineri, 16 aprilie 2021, acuzat fiind de șantaj în dauna unui conațional care este rezident în Germania. Arestarea a avut loc în flagrant, în timp ce tânărul român din Italia încasa banii de la victima șantajului.

Din cele relatate de publicația Umbria Domani reiese că ancheta carabinierilor din Perugia a început în dimineața zilei de vineri când un cetățean român, în vârstă de 35 de ani și rezident în Germania, a denunțat șantajul la care este supus de un conațional pe o rețea de socializare pentru a-și primi mașina înapoi. Este vorba despre un autoturism BMW X5 care i-a fost furat românului din Germania, la Düsseldorf, în data de 25 martie a.c. și pentru care acesta depusese imediat denunț la autoritățile germane.

- Continuarea după publicitate -

Între timp, bărbatul din Germania a publicat un anunț pe rețelele de socializare cu referire la furtul a cărui victimă a fost, în speranța că mașina a fost văzută pe undeva sau va fi găsită. Așa a ajuns să fie contactat de un tânăr conațional de 28 de ani din Perugia, șomer și deja cunoscut de forțele de ordine, care i-a spus că autoturismul BMW X5 se află în posesia lui, trimițându-i și poze cu acesta, iar dacă o vrea înapoi, va trebui să plătească suma de 6 000 de euro.

Românul din Germania a fost de acord cu schimbul propus de cel din Italia, dar n-a stat prea mult pe gânduri și s-a dus direct la carabinierii din Perugia cărora le-a explicat situația, depunând totodată și o plângere împotriva infractorului care-l șantaja. Militarii au organizat astfel un flagrant în apropierea gării din Perugia „Fontivegge”, iar când românul de 28 de ani a luat banii de la conaționalul său din Germania, a fost pus imediat sub arest.

Carabinierii au pus autovehiculul sub sechestru, iar banii, recuperați de la infractor, au fost înapoiați victimei. Bărbatul pus sub arest se află acum închis în penitenciarul Perugia-Capanne, așteptându-și rândul pentru a fi judecat.

- Continuarea după publicitate -