marți, 29 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Român din Italia despre un preot mort după ce a fost înjunghiat în spate: „Nu merita să moară așa, sper să se facă dreptate”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - marți, 15 septembrie 2020 Etichete: , , , ,

Un preot italian în vârstă de 51 de ani, Don Roberto Malgesini, a fost înjunghiat în această dimineață de marți, 15 septembrie, în centrul orașului Como din Lombardia. Preotul a fost lovit în spinare, cu un cuțit, în timp ce se îndrepta spre biserică. Preotul Don Roberto Malgesini era cunoscut în oraș pentru angajamentul său față de cei nevoiași și față de migranții fără un acoperiș deasupra capului. Un cetățean român în lacrimi a declarat: „Pentru mine a fost ca un tată, când am venit din România, singur și eram aici fără casă și fără un loc de muncă, el a fost primul care m-a ajutat.”

Preotul a decedat pe loc, din cauza rănilor grave. Unii trecători au sunat imediat după ajutor la 118, dar, din păcate, pentru Don Roberto nu a fost nimic de făcut. Un cetățean străin, de naționalitate tunisiană, care s-a constituit ulterior carabinierilor, și-a recunoscut fapta. Este un bărbat în vârstă de 53 de ani, fără adăpost, cu probleme psihice.

Preot ucis în stradă, la Como

Despre preotul italian cei care îl cunoșteau au numai cuvinte de laudă: „Pentru mine a fost ca un tată, când am venit din România, singur și eram aici fără casă și fără un loc de muncă, el a fost primul care m-a ajutat. Mi-am găsit un loc de muncă în cele din urmă, dar am păstrat mereu legătura cu el, dacă aveam nevoie să merg la spital sau de niște medicamente, îl sunam și el mă ajuta întotdeuna. Nu merita să moară așa, sper să se facă dreptate”, a declarat Gabriel Năstase, un român în vârstă de 36 de ani, citat de laprovinciadicomo.it.

„Veneam aici în fiecare dimineață, să mănânc ceva. În această dimineață am ajuns la 7.30 și am văzut un corp întins la pământ, dar nu m-au lăsat să mă apropii. Abia mai târziu am aflat că era Don Roberto; pentru mine astăzi este o zi foarte tristă, mi-a trecut și pofta de mâncare”, a spus alt migrant îngrozit de ceea ce i s-a întâmplat preotului italian.

În această seară, la ora 20.30, la Catedrala din Como, episcopul Oscar Cantoni va celebra o slujbă de comemorare pentru Don Roberto Malgesini: „În fața acestei tragedii, Biserica din Como se va ruga pentru preotul său, Don Roberto, și pentru cel care l-a ucis”, se arată pe site-ul eparhiei catolice din Como.

Trimite acest articol și prietenilor tăi