luni, 29 mai 2023
Informația fără granițe


Român din Marea Britanie, tată a 8 copii, mort de coronavirus: „Credea că are o simplă răceală”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - joi, 16 aprilie 2020 Etichete: , , , , ,

Un bărbat în vârstă de numai 34 de ani și-a găsit sfârșitul la Londra după ce a fost confirmat cu COVID-19. Nicu Urzică era de loc din Dumbrăveni, iar la muncă în Anglia plecase de mai mulți ani. Familia, dar și comunitatea penticostală din care face parte sunt șocate de această veste, mai ales că bărbatul nu suferea de vreo altă boală.

Bărbatul are 8 copii care au rămas acum fără tată. Soția este disperată, Nicu era singurul care aducea bani în casă.

„Totul a început cu o răceală. A stat acasă o săptămână, nu s-a mai dus la muncă. A crezut că își revine și a vrut să se întoarcă. Doctorul i-a spus că e bine și se poate duce. A muncit două zile și i s-a făcut din nou rău. A sunat la medic și a anunțat, dar i s-a spus să stea în casă. A stat așa încă vreo două zile, când a simțit că nu mai poate să respire. A venit ambulanța după vreo trei ore. I-au pus oxigen și și-a revenit. L-au internat pe Terapie Intensivă, starea sa era gravă. După o săptămână petrecută la ATI, și-a revenit. A fost mutat în salon și se discuta chiar de externare, când brusc situația s-a schimbat. Starea sa s-a agravat. Se pare că a făcut niște cheaguri de sânge care i-au blocat tot”, a povestit Ianis Urzică pentru Obiectiv de Suceava.

Pentru că aveau nevoie de ajutor financiar, întreaga comunitate românească din Londra s-a mobilizat și încearcă să adune banii necesari pentru aducerea în țară a trupului neînsuflețit.

„Sperăm ca într-o săptămână să reușim să-l aducem acasă, demersurile sunt destul de greoaie. Toți prietenii lui din Londra au strâns o sumă mare pentru a ajuta copiii, dar ei au rămas fără tată. Toți banii din lume nu le vor mai aduce tatăl înapoi. Cei mici nici nu și-l vor aminti”, a precizat fratele românului decedat.

Despre Nicu Urzică au scris și cei de la Daily Mail: „Bărbatul a petrecut 10 zile la spital după ce a ajuns acolo cu simptome care, inițial, credea că sunt cauzate de o răceală.”

Nicu Urzică alături de soția lui. Foto: Daily Mail

În Marea Britanie, până la această dată s-au înregistrat 12.868 de decese din cauza coronavirus și au fost depistate în total 98.476 de cazuri de COVID-19.

DISTRIBUIE