fbpx
marți, 27 septembrie 2022
Informația fără granițe


Un român din Spania a omorât-o pe soția nepotului său, apoi s-a sinucis aruncându-se pe fereastră

Scris de: Mircea Iordache , înv Din diaspora Știri - miercuri, 10 august 2022 Etichete: , , , , , , , , ,

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 64 de ani, a înjunghiat mortal o femeie spaniolă în vârstă de 33 de ani, în dimineața zilei de miercuri, 10 august, chiar în locuința acesteia din localitatea Alginet (Comunitatea Autonomă Valenciană).

Ulterior, agresorul femeii, care era unchiul soțului său, a sărit de la fereastra aflată la etajul imobilului și a căzut pe stradă, unde a murit pe loc. În casă au fost găsiți nevătămați cei doi copii ai femeii, în vârstă de opt și nouă ani.

Poliția locală a primit mai multe apeluri la 112, alerte care confirmau faptul că un bărbat a căzut de la o fereastră și zace inert pe un drum public. Imediat ce patrula de poliție a ajuns la fața locului, strigătele copiilor care se aflau încă în casa situată pe strada Valencia, au alertat agenții. În interiorul locuinței, polițiștii au găsit trupul neînsuflețit al femeii, care prezenta mai multe răni înjunghiate, unele dintre ele în zona gâtului.

„Nu aveam nicio înregistrare a unor plângeri anterioare sau că au existat probleme de conviețuire în casă”, a explicat Andrés Añón, consilier pentru securitatea cetățenească la poliția locală și primarul interimar al orașului Alginet. În perioada de timp în care s-au petrecut evenimentele, anume între orele 7:30 și 8:00, soțul femeii era plecat la muncă.

Momentan, Garda Civilă a exclus ipoteza unui caz de violență de gen, confirmând că nu a existat nicio relație sentimentală între cei doi. Mai mult, agresorul femeii era chiar unchiul propriului său soț. Femeia locuia de mai bine de 20 de ani în Alginet, localitate unde sunt rezidenți și părinții ei, care au avut grijă de cei doi minori imediat după tragicul eveniment.

Consiliul Local din Alginet a convocat joi, 11 august, la ora 12:00 un miting silențios în fața Primăriei, în semn de solidaritate și condamnare a acestui caz nefericit. Însuși Consiliul Local vorbește despre „necesitatea” de a se conștientiza importanța prevenirii și eradicării violenței domestice într-un mesaj postat prin intermediul rețelei de socializare Facebook.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi