luni, 28 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Român din străinătate, mesaj dur pentru prieteni: „Stați cu mine prin gheața asta să vă dau vouă bere?”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 3 decembrie 2021 Etichete: , , , , , , , ,

Un tânăr român plecat în Marea Britanie, unde muncește în agricultură, le-a transmis prietenilor săi din România care îl așteaptă acasă, de Crăciun, să le facă o „cinste”, să-și pună pofta în cui, pentru că nu muncesc cot la cot cu el prin frig și zăpadă.

Lucrătorii români în agricultură nu au viață ușoară în străinătate, iar banii obținuți sunt câștigați greu și cu sudoare. Vara, pe călduri infernale sau iarna, pe îngheț, muncesc pentru a putea strânge un bănuț pentru ei și familiile lor. Sacrificiile pe care sunt nevoiți să le facă, plecând în cele mai multe cazuri de lângă copiii lor, dau o valoare mai mare banilor pe care reușesc să-i pună deoparte și se gândesc de două ori înainte de a-i cheltui.

Cosmin, care în aceste zile lucrează în Anglia la cules varza înghețată de pe câmp, a publicat pe o rețea de socializare un video cu un mesaj pentru prietenii rămași acasă, care îl întreabă mereu când revine în România, pentru a le oferi o bere.

Cosmin a hotărât să le răspundă acestora cât de greu câștigă el banii cu care vine, de sărbători, în țară. Tânărul s-a filmat la locul de muncă, ocazie cu care fiecare dintre apropiații săi a putut vedea în ce condiții grele lucrează, relatează Antena 3.

„Pentru prietenii mei, care, când o să vin acasă, îmi cer bere și suc. Ia uitați, fraților, aici! Munciți cu mine în așa ceva să vă mai dau eu vouă bere și suc?! Stați voi cu mine prin gheața asta să vă dau eu vouă bere? Așa se muncește în Anglia: prin gheață, prin frig, prin zăpadă, prin orice. Și vin să vă dau vouă bere acuma, de Crăciun, când vin acasă?!”, este mesajul lui Ionuț Cosmin, un tânăr plecat la cules de varză în Anglia.

lipul a devenit viral pe rețelele sociale, adunând peste jumătate de milion de vizualizări.

Trimite acest articol și prietenilor tăi