miercuri, 4 octombrie 2023
Informația fără granițe


Român erou în Anglia, a salvat de la moarte o femeie. Premiat de comandantul Poliției

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - miercuri, 15 iulie 2020 Etichete: , , , , , , , , , ,

Cornel Constantin Vântu, un tânăr originar din județul Neamt, în vârstă de 25 de ani, stabilit în Anglia, a fost decorat de Poliția din South Yorkshire după ce a salvat viața unei femei care se pregătea să se arunce de pe un pod din Sheffield, informează South Yorkshire Police.

Luna trecută, tânărul nostru conațional, împreună cu un bărbat britanic, au intervenit la momentul oportun într-o situaţie limită, când o englezoaică era pe punctul de a se arunca de pe un pod pe strada Sheffield Parkway.

Femeia intenționa să își pună capăt zilelor. Când polițiștii au sosit la fața locului, ea era ținută strâns de mâini de doi bărbați, unul fiind Cornel Constantin Vântu, iar celalalt un cetățean englez pe nume Paul Harrison, în vârstă de 38 de ani. Femeia a încercat din răsputeri să se elibereze pentru a-și duce la capăt planul, dar cei doi bărbați au reușit să o împiedice să ducă la capăt gestul necugetat.

Paul Harrison a povestit cum s-a grăbit să ajungă lângă victimă, imediat ce a văzut că aceasta trecuse de partea cealaltă a balustradelor podului: „Am alergat spre ea cu intenția să o împiedic să se arunce, iar Cornel Vântu a fost imediat alături de mine. Am apucat-o amândoi strâns, cu mâinile și în câteva minute am auzit sirenele mașinilor de poliție.”

Paul Harisson și Cornel Vântu. Foto: South Yorkshire Police

Comandantul Poliţiei din South Yorkshire i-a premiat pe cei pe data de 10 iulie, la sediul Grupului de Suport Operativ

- Continuarea după publicitate -

Paul McCurry, șeful Poliției din South Yorkshire, a declarat că „cei doi au fost singurul impediment în calea planurilor femeii, care dorea cu ardoare să-și pună capăt vieții.”

„Este un moment de mândrie, de recunoaștere a eforturilor cetățenilor care au salvat, fără niciun dubiu, viața unei femei aflate în suferință. Este important să le fie recunoscute acțiunile și să îi felicităm pentru această faptă curajoasă”, a declarat Paul McCurry, șeful Poliției din South Yorkshire.

DISTRIBUIE