sâmbătă, 10 decembrie 2022
Informația fără granițe


Un român a fost reținut de polițiști pe un aeroport din Germania. „Fără Brexit nu l-am fi găsit”

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 9 februarie 2022 Etichete: , , , , , ,

Un bărbat de naționalitate română în vârstă de 42 de ani, rezident în Marea Britanie, a fost reținut marți, 8 februarie, de către polițiștii germani pe aeroportul din Dortmund (Renania de Nord-Westfalia). Amendat pentru fraudă de Tribunalul din Offenbach (regiunea metropolitană Rin-Main) cu 830 de euro în luna august a anului 2019, acesta nu plătise încă amenda.

„Fără Brexit, cu siguranţă nu am fi prins persoana pe care o căutam”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției federale. În ultima perioadă, călătorii veniți pe cale aeriană din Marea Britanie sunt verificați la sosirea pe aeroporturile din Germania, deoarece această țară nu mai face parte din Uniunea Europeană.

Cazul a fost soluţionat în cele din urmă rapid, deoarece românul a putut plăti amenda pe loc. „Acest lucru a trebuit făcut în numerar”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliției federale. La nevoie, persoanele implicate în astfel de proceduri trebuie însoţite de poliţişti la cel mai apropiat bancomat, în cazul în care cei depistați cu amenzi restante declară că au în contul lor bancar suma necesară pentru a achita amenda.

Dacă nu ar fi avut bani să plătească amenda, românul ar fi trebuit să meargă la închisoare pentru 50 de zile. Potrivit aceluiași purtător de cuvânt al poliţiei, românul a reuşit să părăsească aeroportul din Dortmund cu o întârziere de doar o jumătate de oră şi să-şi continue călătoria.

Trimite acest articol și prietenilor tăi