luni, 29 mai 2023
Informația fără granițe


Român găsit mort pe fundul unui lac glaciar din Germania. Victima făcuse o plimbare cu hidrobicicleta

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 12 mai 2022 Etichete: , , , , , ,

Cadavrul unui bărbat de naționalitate română, în vârstă de 59 de ani, a fost găsit în seara zilei de miercuri, 11 mai 2022, la o adâncime de nouă metri pe fundul lacului glaciar Ammersee din landul german Bavaria, în zona golfului Herrsching.

Românul a fost dat dispărut încă de duminică, 8 mai, când a ieșit pe lac cu o hidrobicicletă închiriată, împreună cu un tânăr de 27 de ani. Ambii erau în stare de ebrietate. Ancheta se concentrează acum pe reconstituirea accidentului și pe cauza morții bărbatului, informează ziarul german BILD.

Potrivit poliției, cel mai tânăr dintre cei doi închiriase hidrobicicleta duminică după-amiază, pe Herrschinger Promenade. În jurul orei 16:50, serviciul de salvare pe apă Herrsching a fost alertat prin intermediul liniei de urgență, deoarece o hidrobicicletă plutea în derivă, nu departe de țărm.

În timpul intervenției, salvatorii au găsit la bordul vehiculului de apă un bărbat inconștient, și anume pe românul mai tânăr, cel care închiriase hidrobicicleta. Ud până la piele, acesta se afla într-o stare avansată de ebrietate, dar era în viață.

Purtătorul de cuvânt al poliției Oberbayern-Nord din Ingolstadt (Bavaria), Andreas Aichele, a confirmat cel puțin „semne că era sub influența a alcoolului”. Tânărul a fost predat serviciului de salvare terestru și transportat la spital.

Celălalt român, care căzuse beat în apa rece de numai 11°C a lacului, a fost căutat cu ajutorul membrilor unei echipe private ajutate de câini de salvare ce au adulmecat pe mal, în zona denumită Herrschinger Bucht.

Câini dresați special au fost scoși ulterior pe lac cu bărcile, în speranța de a găsi eventuale urme ale românului dispărut. Căutătorii au avut cu ei inclusiv aparate de tip sonar, pentru a cerceta fundul lacului. De asemenea, au fost prezenți și scafandri.

Cu ajutorul unei companii speciale, echipajul ambarcațiunii de poliție Diessen WSP 7 a reușit să depisteze cadavrul românului cu un robot special pentru astfel de intervenții și să-l aducă la mal.

După verificarea trupului neînsuflețit, polițiștii au confirmat: „Persoana găsită este, fără îndoială, bărbatul de pe hidrobicicletă care a fost dat dispărut de duminică”.

DISTRIBUIE