vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Un român a încercat să mituiască un polițist de frontieră din Austria cu 50 de euro. Condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 3 decembrie 2021 Etichete: , , , , ,

Un român, care a încercat să-și ducă doi frați în Austria fără a prezenta un test PCR negativ la vamă, mituind polițistul de frontieră cu 50 de euro, a fost condamnat zilele trecute la 10 luni de închisoare cu suspendare, relatează publicația austriacă BVZ.

Potrivit sursei citate, inculpatul, în vârstă de 23 de ani, se afla la data de 11 mai 2021 în mașina personală, alături de alți doi frați de-ai săi, și încercau să intre în Austria prin punctul de trecere a frontierei de la Nickelsdorf.

- Continuarea după publicitate -

La acea dată, însă, guvernul austriac le cerea tuturor celor care doreau să intre în Austria să prezinte un test PCR negativ pentru a demonstra că nu sunt infectați cu COVID.

Frații bărbatului nu dețineau aceste teste, din nefericire, iar tânărul de 23 de ani a crezut că-l poate corupe pe polițistul de frontieră să închidă ochii și să nu le impună măsura carantinei, strecurându-i 50 de euro în certificatul de înmatriculare al mașinii.

„La acea vreme lucram ca paznic în Viena. Șeful meu a spus că are nevoie de mai mulți oameni”, a precizat inculpatul în sala de judecată, precizând că i-a luat pe doi dintre cei cinci frați ai săi cu el în acest scop.

- Continuarea după publicitate -

„Nu aveam bani să facem testele PCR în România. Ne-ar fi costat 100 de euro de persoană”, s-a plâns bărbatul român.

„Am pus 50 de euro în certificatul de înmatriculare și am spus: «Vă rog să mă lăsați să trec»”, a mai recunoscut el.

Bineînțeles că polițistul de frontieră nu a acceptat banii și a chemat imediat colegii din poliție pentru a-l denunța pe tânărul român.

De asemenea,  pe parcursul anchetei polițiștii austrieci au mai descoperit și alte nereguli referitoare la conaționalul nostru. Mai  exact, acesta a beneficiat de șomaj de la statul austriac, între lunile ianuarie și mai 2021, în ciuda faptului că el locuia în România.

„Deplasările în străinătate trebuie să fie anunțate”, a declarat un oficial austriac pentru sursa citată, precizând că nedeclararea lor constituie o faptă penală.

- Continuarea după publicitate -

Cetățeanul român este obligat acum să ramburseze statului austriac suma de 900 de euro și a fost condamnat pentru faptele sale la 10 luni de închisoare cu suspendare.