duminică, 26 mai 2024
Informația fără granițe


Român lovit de un val puternic în Spania, în timp ce pescuia, dispărut în mare. Un alt român, salvat în ultimul moment

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Știri - joi, 16 mai 2024 Etichete: , , , ,

Un român în vârstă de 48 de ani, cunoscut cu porecla de Cuco în comunitatea română din localitatea spaniolă La Aldea de San Nicolás, în Gran Canaria, a fost dat dispărut după ce a fost lovit de un val puternic în timp ce pescuia pe un dig.

Potrivit Centrului de Coordonare a Urgențelor 112 al Guvernului din Canare, citat de televiziunea Canarias 7, căutările sunt în desfășurare, fiind implicate echipe de scafandri ai Gărzii Civile și un elicopter Helimer 202.

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de joi, în jurul orei 9:00, când un rezident al municipiului a alertat serviciile de urgență după ce a observat dispariția a doi bărbați care pescuiau. În acel moment, au fost activate toate mijloacele de căutare disponibile.

Cei doi bărbați, ambii de naționalitate română, locuiesc de câțiva ani în La Aldea, unde au găsit locuri de muncă în agricultură.

Cuco a fost luat de valuri, în timp ce celălalt bărbat, Daniel, a avut mai mult noroc. El a căzut într-o zonă stâncoasă și a fost găsit și salvat de echipele de urgență, prezentând doar răni superficiale.

Daniel a fost asistat medical la fața locului și ulterior transportat la un spital pentru îngrijiri suplimentare.

Familia și apropiații celor doi bărbați primesc sprijin psihologic în timp ce așteaptă vești. O parte din familia lui Cuco se află în România și este în contact permanent cu serviciile de urgență și cu Primăria din La Aldea.

„Vom activa toate mijloacele posibile pentru a-l găsi cât mai repede și pentru a pune capăt acestei situații nefaste”, au declarat reprezentanții autorităților locale.

Pe teren se află echipaje ale Poliției Locale, Gărzii Civile, ambulanțe ale Serviciului de Urgență Canar, Poliția Canară, pompieri și Protecția Civilă, toate participând la operațiunile de căutare și salvare.