luni, 28 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Român mort în Marea Britanie, durerea familiei este enormă: „Ne va fi dor de el în fiecare zi”

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 7 ianuarie 2022 Etichete: , , , , ,

Gabriel Lungu, un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 43 de ani, a decedat în urma unui accident rutier petrecut joi, 30 decembrie 2021, în jurul orei 18:25, la intersecția dintre Hilton Drive și Hilton Avenue din Aberdeen (al treilea oraș din Scoția).

În accident au fost implicate mașina victimei, o Dacia Sandero albă și un Volkswagen Golf argintiu ce fusese recent anunțat de proprietar că a fost furat și în care se aflau doi bărbați, relatează publicația The Press and Journal.

Victima a fost transportată urgent la Infirmeria Regală Aberdeen, unde ulterior a murit din cauza rănilor grave suferite. Cei doi bărbați din Volkswagen au fugit de la fața locului pe jos, înainte de sosirea polițiștilor, iar anchete ample sunt în curs de desfășurare pentru a-i depista.

Pur și simplu devastați, membrii familiei victimei îl descriu pe Gabriel drept „cel mai altruist, grijuliu și amabil om pe care ți-ai putea dori vreodată să-l cunoști. Cu adevărat unul la un milion.”

În declarația dată prin intermediul Poliției Scoțiene, familia domnului Lungu a spus că moartea lui „a lăsat în familia noastră un gol care nu va putea fi umplut niciodată” și că „ne va fi dor de el în fiecare zi”.

Ei au adăugat: „Gabriel Lungu, un soț, tată, bunic și prieten foarte iubit, ne-a fost luat. Nu puteai să-i ceri nimic care să fie prea mult – te ajuta în orice fel putea, indiferent ce. Indiferent de problemele pe care le-ar fi avut, ar fi făcut tot posibilul pentru a se asigura că toți cei din jurul lui sunt fericiți și îngrijiți.”

Un apel pentru strângere de fonduri a fost înființat de rudele sale apropiate, pentru a putea plăti întoarcerea trupului neînsuflețit în orașul său natal, Sinaia, o stațiune montană renumită. Până în prezent s-au strâns peste 17.000 de lire sterline, cu precizarea că un donator care a dorit să rămână anonim a oferit 10.000 de lire sterline.

Polițiștii au spus că sunt în curs anchete „ample”, pentru a-i găsi pe cei doi bărbați care au părăsit locul faptei.

Steve Manson, sergent al Poliției Rutiere, a declarat: „Gândurile noastre sunt foarte mult lângă familia domnului Lungu, în acest moment trist. Vehiculul implicat fusese furat cu puțin timp mai devreme și cercetările noastre continuă pentru a stabili circumstanțele.

Îi îndemn pe cei care se aflau în Golf la momentul incidentului sau pe oricine are cunoștințe despre ocupanți, să facă ceea ce trebuie și să ne contacteze imediat.

În mod similar, rugăm pe oricine a asistat la accident sau care are filmări cu camera de bord ale incidentului sau vehiculelor, înainte de coliziune, să se prezinte.”

El a precizat că oricine are informații poate contacta poliția prin intermediul 101, citând numărul de referință 2559 din 30 decembrie sau poate face un raport anonim la Crimestoppers, la numărul 0800 555 111.

Trimite acest articol și prietenilor tăi