fbpx
marți, 27 septembrie 2022
Informația fără granițe


Român mort în Spania, a căzut de la 80 de metri înălțime în apele adânci ale unui baraj

Scris de: Mircea Iordache , înv Din diaspora Știri - marți, 16 august 2022 Etichete: , , , , , , ,

Un bărbat de 35 de ani, de naționalitate română, a murit luni, 15 august, în localitatea spaniolă Chulilla (comunitatea autonomă Valenciană) după ce a căzut accidental în apele barajului denumit „La Charca Azul” de pe o potecă situată la 80 de metri înălțime, potrivit Gărzii Civile spaniole, al cărei Grup Special pentru Activități Subacvatice (GEAS) a reușit să recupereze cadavrul după două ore de căutări.

Conform publicației Informa Valencia, apelul a fost primit la ora 14:30, când 112 a informat Institutul Armat despre descoperirea unui cadavru în zona cunoscută sub numele de „La Charca Azul”, un vechi baraj, apreciat de turiști și foarte greu accesibil. În jurul orei 15:00, la fața locului s-au deplasat o patrulă a Gărzii Civile a Cazinourilor, angajați ai Protecției Civile din Chulilla, pompieri din localitățile Chelva și Paterna, precum și un elicopter cu personal sanitar și membri ai Grupului Special de Salvare la Înălțime (GERA) din Valencia. Consorțiul Pompierilor.

După aproape două ore de căutări, aceștia au reușit să acceseze zona în care a fost găsit trupul neînsuflețit și să confirme că bărbatul este mort.

La ora 18:00 s-au prezentat echipele Poliției Judiciare a Gărzii Civile și delegația judiciară care a certificat oficial decesul persoanei. Agenții GEAS au reușit ulterior să recupereze cadavrul și să-l transfere în orașul Chulilla. Ajunsă în municipiu, delegația judiciară s-a ocupat de transportul acestuia la Institutul de Medicină Legală din Valencia unde, în cursul zilei de marți, 16 august, i s-a făcut autopsia.

„La Charca Azul”, baraj creat de arabi în secolul al XII-lea pentru a iriga livezile Marina Vega

Garda Civilă investighează împrejurările în care s-a întâmplat tragicul accident, iar Tribunalul de Primă Instanță și Instrucțiune Numărul 2 din Lliria a preluat cazul. Acesta este al patrulea deces cu caracteristici similare, petrecut în zonele de scăldat, râurile sau canalele de irigații din provincia Valencia în ultimele trei săptămâni.

Un bărbat de 59 de ani s-a înecat joia trecută, iar fiica sa de 15 ani a fost salvată din apele râului Túria, în zona La Presa din Manises. Vineri seara, un minor de 16 ani s-a înecat și el în canalul de irigații din Real del Júcar del Guadassuar. Pe 26 iulie, un alt tânăr de 30 de ani, un refugiat din Burkina Faso care locuia în plasament la o familie din Silla, și-a pierdut viața după ce a sărit în apă de pe o stâncă, în zona Cueva del Turche de Buñol, după cum a anunțat presa din Levante.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi