marți, 30 mai 2023
Informația fără granițe


Român mort într-un tragic accident petrecut în străinătate. A pierdut controlul volanului și s-a izbit de zidul unui tunel

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 21 mai 2022 Etichete: , , ,

Un șofer de naționalitate română, în vârstă de 28 de ani, a decedat într-un accident rutier în primele ore ale zilei de sâmbătă, 21 mai 2022, după ce a intrat cu mașina în portalul unui tunel din apropierea localității austriece Scheifling (Stiria).

Rezident în districtul Murau (Stiria), românul își conducea mașina pe Friesacher Straße (B317) dinspre Scheifling în direcția Judenburg, informează cotidianul austriac Kleine Zeitung. La acea oră ploua torenţial, iar drumul era alunecos de la ploaie.

Imediat după ieșirea din zona localității Scheifling, puțin după ora 1:00, șoferul ar fi accelerat brusc mașina, din motive necunoscute încă, și este posibil să fi pierdut controlul volanului din cauza condițiilor meteo și a carosabilului plin de apă, elemente propice periculosului fenomen de acvaplanare.

În urma izbiturii de portalul tunelului Scheiflinger-Ofen, tânărul a fost aruncat din mașină și a suferit răni mortale. Drumul B317 a fost închis traficului pe toată durata investigațiilor accidentului, până la ora 3:15 dimineața.

Echipele de pompieri voluntari din Scheifling și Niederwölz au fost mobilizate la locul accidentului cu un efectiv de șase vehicule și 36 de persoane.

DISTRIBUIE