duminică, 2 aprilie 2023
Informația fără granițe


Român omorât în Germania de un conațional. Mirabela povestește ultimele clipe din viața soțului său

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Știri - luni, 15 martie 2021 Etichete: , , , , ,

Apelul unei femei românce pe rețelele de socializare este deosebit de cutremurător. Soțul ei a fost ucis vineri 12 martie, în Germania, la locul de muncă, de un alt român. Bărbatul lucra la un abator, în Tonnies, iar tragedia a avut loc chiar lângă banda de tranșare unde își desfășura activitatea.

Daniel Sandu avea 35 de ani și era din Ocnița, județul Dâmbovița. De 4 ani era plecat la muncă, în Germania, de unde trimitea bani pentru a-și construi împreună cu soția o casă. După moartea lui, doi copii mici au rămas fără tată.

Mirabela Sandu, soția bărbatului omorât, după ce descrie în amănunt cum s-au petrecut faptele, cere ajutor pe Facebook pentru a reuși să înțeleagă cum funcționează și ce prevede justiția nemțească în acest caz.

Redăm mai jos textul integral publicat de soția românului ucis:

„Mă numesc, Sandu Mirabela, locuiesc în comuna Ocnița, Județul Dâmbovița. Sunt soția lui Sandu Daniel, bărbatul ucis vineri, în data de 12.03.2021, de un coleg român la locul de muncă în abatorul Tonnies, Rheda Wiedenbruck, Germania. Ne-am căsătorit în data de 1 septembrie 2007, avem doi copii minori, aproape 2 și 8 ani.

Soțul meu a plecat în Germania în martie 2017 cu scopul de a construi căsuța noastră. M-a lăsat în țară, având grijă de copiii noștri și de toate formalitățile necesare pentru a construi casa, acte, materiale de construcții, muncitori etc. Având locul de muncă în comună, m-am ocupat de toate cele necesare, chiar și în perioada sarcinii și de post-natal.
În momentul de față casa este aproape terminată, eram la partea exterioară, iar în câteva luni soțul dorea să vină acasă definitiv să ne bucurăm de copiii noștri împreună.
Acesta a lucrat la abator cu forme legale din 2017 la MGM Handels und Vermittlungs GmbH, iar din decembrie 2020 l-a preluat firma Tonnies, Rheda Wiedenbruck deoarece s-a desființat secția de vită, unde lucra.

Din câte am înțeles de la șefii și colegii lui români, vineri dimineață în jurul orei 07:00 a existat o discuție între soțul meu și concubina agresorului. Aceasta lucra lângă el, i-ar fi cerut aparatul de ascuțit cuțitele, soțul nu a vrut să i-l dea, ea i-a vorbit urât, iar el i-a întors vorbele. Concubinul, lucrând în apropiere la o altă bandă, a întrebat-o ce s-a întâmplat, ea i-a spus că a jignit-o. El a plecat de la bandă, s-a dus spre soțul meu, l-a îmbrâncit, soțul apărându-se l-a îmbrâncit și el, în timpul acesta a intervenit un coleg, dar agresorul l-a lovit și pe acesta, colegul retrăgându-se la lucru. Agresorul l-a împins din nou pe soțul meu și în acel moment l-a lovit în piept, cuțitul intrând printre capsele halatului.

Fostul șef de secție al soțului, văzând de la depărtare ce s-a întâmplat, a sosit lângă ei și a constatat că soțul meu era foarte palid la față, l-a întrebat dacă este bine, el a spus că da,
ținându-se de piept.

Concubinul femeii a fost trimis la banda lui. Fostul șef văzând sânge pe halatul soțului, a vrut să-i ofere primul ajutor, spunându-i să meargă la birou, au mers câțiva metri, după care soțul a căzut dezechilibrându-l și pe acesta, căzând amândoi. Din spusele unui șef cu care am vorbit, avea o tăietură foarte urâtă, i-a curs foarte mult sânge, i-ar fi perforat plămânul drept și nemaiputând să respire soțul s-a înecat în propriul sânge.

A venit poliția, după care ambulanța și elicopterul. Luându-l pe soțul meu și resuscitându-l au constatat că nu are puls și ducându-l la spital, au declarat decesul. Concubinii aceștia, având fiecare câte doi copii dar lăsați în grija foștilor parteneri, au fost interogați de poliție. În urma interogării agresorul a recunoscut că l-a înjunghiat, după care a fost arestat.

În momentul de față nu știm la ce spital este, nu știm când o să-l trimită acasă, firma unde a lucrat a spus că se ocupă de repatrierea lui, dar asta după ce se termină ancheta. Dacă mă puteți ajuta cu sfaturi, un avocat care să vorbească limbile germană și română, mai multe informații despre legile aplicabile în Germania pentru drepturile omului, vă rog din suflet să mă ajutați! Vă mulțumesc!”