duminică, 2 aprilie 2023
Informația fără granițe


Român plecat la muncă în străinătate, tată a două fetițe, găsit mort în seara în care a ajuns la destinație

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 2 noiembrie 2020 Etichete: , , ,

Un bărbat român plecat la muncă în Austria a fost găsit fără viață de colegii săi chiar în seara în care a ajuns la ferma agricolă unde urma să-și înceapă serviciul ca muncitor sezonier. Soția lui și cele două fetițe ale lor se luptă acum cu neajunsurile și birocrația pentru a-l îngropa creștinește pe pământul natal.

Viorel Bodescu, scrie publicația Vremea Nouă, avea 48 de ani și pe data de 23 octombrie 2020 a plecat din satul său natal, Bălțați – comuna Tătărăni din județul Vaslui – la muncă în localitatea austriacă Siebing, la o fermă la care a mai lucrat și în trecut ca sezonier în agricultură. În seara aceleiași zile, însă, Viorel și colegii săi de muncă stăteau de vorbă afară, iar la un moment dat acesta a spus că se duce să se culce.

Mai târziu, când și colegii lui au decis să se meargă la culcare, l-au văzut pe Viorel întins în pat și credeau că dormea, dar când au privit cu mai multă atenție au observat că bărbatul nu mișca deloc. Se pare că românul nostru a suferit un infarct în acea seară, așa cum reiese din cele relatate de Ramona, soția lui, care spune că acesta avea probleme cu tensiunea și lua medicamente pentru a ține-o sub control. Femeia crede, de asemenea, că stresul și necazurile i-au provocat decesul.

«Nu știu, dar de data aceasta, când a plecat, parcă a presimțit ceva. Tot drumul până acolo vorbeam și îmi spunea: „să mă mai suni”. Și-l sunam, vorbeam. Apoi iar îmi zicea: „dar să mă mai suni”. Niciodată nu spunea așa. Mi-a spus că vrea să ajungă, să își facă baie și să se culce. Si altceva nu mi-a mai spus. Acum mi-e teamă să nu cumva să nu reușesc să strâng acești bani, ca să fie ars pe acolo, pe la crematoriu», a declarat soția bărbatului decedat, pentru sursa citată.

Când vorbește despre banii pe care încearcă să-i strângă pentru ca soțul ei să nu fie ars pe acolo, Ramona se referă la banii necesari pentru transportul trupului neînsuflețit în țară și pentru înmormântare. I s-a spus că aceste costuri ar ajunge la circa 4.000 de euro, dar ea și fetele ei abia mai au bani de pâine la această oră, deci nu știe de unde va reuși să scoată această sumă uriașă pentru ele.

«Mi-a spus un domn de la Ambasadă, dacă sunt de acord să fie incinerat acolo și am dat semnătură că nu. Am spus că eu vreau să îl aduc acasă, în sat la noi. Știu că e vorba de bani mulți, dar poate că așa cum au fost și alți oameni necăjiți ajutați, poate vom fi si noi sprijiniți, ca să îl aducem pe Viorel acasă. Unde se vor duce fetele mele să aprindă o lumânare, dacă îl abandonăm acolo? Poate ne ajută cineva, că au mai fost cazuri care, tot așa, cu sprijinul oamenilor cu milă și suflet bun, cei decedați în altă țară au fost aduși la casele lor», a mai spus Ramona Bodescu.

Soția lui Viorel admite faptul că nu știe cum se va descurca și la cine să apeleze pentru a face demersurile de repatriere a bărbatului, dar speră că oamenii cu inimă mare o vor ajuta în această privință, fiecare cu cât poate. Cine dorește, așadar, să dea o mână de ajutor acestei soții îndurerate și celor două fete rămase fără tată, poate contribui printr-o donație în contul pe care acestea îl au în România:

  • Cod IBAN în EURO: RO39BRDE380SV52615283800
  • Cod IBAN în RON: RO48BRDE380SV52615103800
  • Înregistrat pe numele Bodescu Ramona-Ionela