vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Un român prins în Germania fumând în toaleta unui tren și fără să aibă bilet a agresat polițiștii interveniți să-l dea jos

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 12 ianuarie 2022 Etichete: , , , , ,

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 50 de ani, s-a încuiat marți, 11 ianuarie, în toaleta unui tren care circula pe ruta Rosenheim – München, landul Bavaria din Germania. Deși nu avea bilet, acesta fuma în tren, lucru interzis de lege în această țară. La intervenția poliției federale pentru a-l scoate din toaletă, românul a ripostat violent.

În jurul orei 11 dimineața, personalul trenului respectiv a raportat poliției din München că are nevoie de ajutor, deoarece un pasager s-a încuiat în toaletă încă din gara Rosenheim și a fumat acolo în timpul deplasării trenului.

- Continuarea după publicitate -

Nici după ce polițiștii au ajuns la fața locului și l-au somat de mai multe ori să deschidă ușa, bărbatul nu s-a conformat, așadar polițiștii au fost nevoiți să o deschidă cu forța. Așezat pe vasul WC, cu pantalonii în vine, bărbatul a ignorat cererea polițiștilor de a se îmbrăca.

De asemenea, nu și-a acoperit gura și nasul atunci când i s-a cerut. După ce polițiștii l-au scos, într-un final, cu forța din toaleta trenului, individul s-a îmbrăcat, dar în loc să iasă liniștit, a lovit cu piciorul un polițist în vârstă de 29 de ani.

A fost nevoie de un efort considerabil și de ajutorul cătușelor pentru a-l scoate din tren pe bărbatul fără adăpost, precum și de intervenția mai multor polițiști. Din moment ce lovea cu piciorul, oamenii legii i-au legat picioarele și l-au transportat la mașina de serviciu, pentru a-l putea duce la secția de poliție.

- Continuarea după publicitate -

În timpul transportului, acesta i-a scuipat pe polițiști și i-a insultat încontinuu. La secție s-a confirmat suspiciunea că românul nu avea bilet valabil. În plus, împotriva lui mai exista un mandat de arestare mai vechi pentru infracțiunea de obținere de foloase prin fraudă. Bărbatul nu a putut plăti cei 600 de euro solicitați ca și amendă pentru această infracțiune.

Pe baza faptelor actuale, parchetul a dispus o probă de sânge și prezentarea în fața unui magistrat pentru ziua următoare. Polițistul lovit în timpul operațiunii a suferit un traumatism la gleznă, care a trebuit să fie examinat de un medic. Din fericire, rana nu a fost gravă, iar el și-a putut continua serviciul.

Poliția Federală desfășoară acum cercetări împotriva românului pentru agresiune și rezistență la forțele de ordine, vătămare corporală, tentativă de vătămare corporală gravă, insultă și obținerea de foloase în mod fraudulos.

În plus, îl așteaptă și două amenzi suplimentare, pentru încălcarea Legii federale privind protecția nefumătorilor și Legii privind protecția împotriva infecțiilor.