luni, 28 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Român prins la furat de porci în Spania. Mâna animalele pe o cărare în toiul nopții

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 5 ianuarie 2022 Etichete: , , , ,

Era încă întuneric la ora trei, în dimineața zilei de 17 decembrie a anului trecut, când doi agenți ai Gărzii Civile din localitatea La Villa de Don Fadrique (Toledo) au prins în flagrant un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 37 de ani, care furase doi porci de la o fermă zootehnică din apropiere. Evenimentele, însă, au fost dezvăluite de oamenii legii abia miercuri, 5 ianuarie, ca urmare procedurilor unei anchete privind alte furturi similare.

Potrivit publicației ABC.es, cei doi agenți patrulau și monitorizau zona respectivă tocmai pentru a preveni furturile din fermele agricole și zootehnice aflate în proximitatea localității. Dată fiind ora flagrantului, agenții au bănuit că individul, care mâna pe o cărare cei doi porci, ar putea fi un hoț. Și au avut dreptate. La verificarea gardului împrejmuit al fermei din apropiere s-a constatat că acesta era forțat și desfăcut. Agenții l-au contactat imediat pe proprietarul animalelor, care le-a verificat crotaliile și a confirmat că sunt de la ferma sa.

Românul dirija animalele către o locație necunoscută, pe jos, probabil pentru a le ascunde și a le prelua ulterior. Fiecare porc cântărea aproximativ 90 de kilograme și ambele exemplare au fost evaluate la o valoare totală de 420 de euro.

Imediat după arestarea hoțului, agenții posturilor Gărzii Civile din Villacañas (Toledo) și La Villa de Don Fadrique au cercetat celelalte furturi similare care au avut loc în ultimele luni. Aceștia au descoperit că au fost făcute prin același „modus operandi”, la alte ferme din această localitate cu aproximativ 4.000 de locuitori.

Investigațiile au ajuns la concluzia că românul, prins pe drum cu cei doi porci, ar fi același autor în cazul altor patru furturi. În total, 22 de porci furați și evaluați la aproximativ 5.000 de euro. Doar cele două exemplare care au permis această arestare neașteptată au putut fi recuperate, însă până acum nu s-a putut stabili unde au fost păstrate animalele furate și nici în ce mod au fost valorificați ceilalți 20 de porci furați. Momentan, hoțul arestat se află la dispoziția instanței judecătorești locale.

Trimite acest articol și prietenilor tăi