sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Un român printre cei cinci pasageri morți în urma accidentului de microbuz din Spania. Alin avea numai 27 de ani

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 27 septembrie 2023 Etichete: , , , , , , , , ,

Una dintre persoanele decedate în urma tragicului accident rutier petrecut în după-amiaza zilei de duminică, 24 septembrie 2023, într-un tunel din Spania situat între Granada și Almeria, este de naționalitate română, relatează publicația Bistrițeanul.

În microbuz, așa cum relatam într-un articol anterior, călătoreau 10 persoane, dintre care cinci erau de naționalitate senegaleză și cinci erau cetățeni români, toți originari din județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit sursei citate, tânărul român decedat se numea Alin Dragotă, era originar din comuna Leșu, și avea numai 27 de ani.

Alături de el se mai aflau Aurel Bizo din Breaza, Nicolae Huluduc din Livezile, Emilian din Măgura Ilvei și Petre Harțag din Rebra. Toți se întorceau spre casă după o zi de muncă.

Alin Dragotă, 27 de ani, tânărul mort în urma accidentului. Sursă foto: bistriteanul.ro.

- Continuarea după publicitate -

Inițial, grupul era format din cinci muncitori senegalezi și șase români, aceștia călătorind în două mașini. Din cauza unei defecțiuni la una dintre ele însă, Alin Dragotă s-a oferit să își ia colegii cu microbuzul său, în timp ce șoferul vehiculului defect a rămas să aștepte asistență.

Desi Alin era șoferul inițial al microbuzului, el a cedat locul unui coleg, Nicu, menționând că se simte prea obosit pentru a conduce. La aproximativ 25 de km distanță, în tunelul din zona „La Rabita”, s-a produs tragicul accident.

„Nu se știe ce s-a întâmplat. Se văd vreo 7 – 8 metri de frână. Nicu a tras de volan și mașina a urcat pe perete vreo 2- 3 metri, după care s-a răsturnat și s-a tot rostogolit de câteva ori, oprindu-se pe plafon.

În timpul acesta, 8 din cei 10 au fost aruncați afară din furgonetă. Numai Nicu, șoferul, și cel din dreapta lui au rămas înăuntru. Alin stătuse și el în față, că în dreapta șoferului erau două locuri.

Dar el a fost aruncat pe geam afară și a murit pe loc. Tot pe loc au murit și alte două persoane de culoare”, a relatat unul dintre pasageri pentru Bistrițeanul.

- Continuarea după publicitate -

Alin, care locuia de câțiva ani în Almeria și avea propria afacere, era descris ca un om mereu gata să ajute. Se așteaptă ca trupul său să fie transportat și înmormântat în Almeria.

„Primul verdict dat de polițiștii care au intervenit la fața locului ar fi oboseala și neadaptarea vitezei la intrarea în tunel. Cei 10 puneau plasticul la solarele folosite în agricultură”, a explicat Petre, un prieten de-ai victimei, pentr Bistrițeanul.ro.

Publicația spaniolă Granada Hoy, în schimb, relatează că bărbatul aflat la volanul microbuzului – al cărui nume nu a fost făcut public încă de autorități – se afla sub influența alcoolului și a substanțelor interzise, acesta fiind arestat după ce a primit îngrijiri medicale.

DISTRIBUIE