luni, 6 februarie 2023
Informația fără granițe


Un român s-a prăbușit la pământ și a murit în străinătate la câteva secunde după ce a jefuit o tutungerie

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 3 decembrie 2022 Etichete: , , , ,

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 59 de ani, a decedat în după-amiaza zilei de joi, 1 decembrie, în urma unui infarct, după ce cu puțin timp înainte intrase prin efracție într-o tutungerie din orașul austriac Regau (austria Superioară).

Românul a fost ajutat de un complice care încă nu a fost prins de polițiștii austrieci, relatează Kronen Zeitung.

Cei doi hoți au sustras țigări, bani și cărți poștale în valoare totală de 5.000 de euro. Bucuria capturii nu a durat mult însă, cel puțin pentru unul dintre ei.

Probabil datorită emoției trăite, la doar aproximativ 500 de metri de locul infracțiunii, bărbatul de 59 de ani s-a prăbușit brusc la pământ în timp ce se afla într-o stație de autobuz, în jurul orei 17:45.

Șocat de situația respectivă, complicele său le-a cerut inițial ajutor trecătorilor, bâlbâind ceva despre un „spital” într-o limbă străină, ceea ce ar duce la ipoteza că ar fi de aceeași naționalitate cu victima. Ulterior, infractorul a fugit de la fața locului, părăsindu-și tovarășul rămas întins pe trotuar.

Medicul de pe ambulanța sosită la scurt timp a încercat să resusciteze victima dar fără succes. Deși nu se presupune nicio influență externă asupra decesului, Parchetul din Wels (Austria Superioară) a dispus să fie efectuată autopsia cadavrului.

Urmele de pantofi din tutungerie și o parte a bunurilor găsite asupra decedatului în stația de autobuz au confirmat ulterior că acesta a furat bunuri din exercițiul comercial.