fbpx
duminică, 26 iunie 2022
Informația fără granițe


Român ucis de un conațional în străinătate. Criminalul a fugit inițial, apoi s-a predat singur autorităților

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 18 ianuarie 2022 Etichete: , , , ,

La doar o zi după uciderea unui tânăr de naționalitate română în vârstă de 21 de ani, un conațional în vârstă de 25 de ani  s-a predat poliției germane.

Tragedia s-a petrecut duminică, 16 ianuarie, într-un apartament din cartierul Schrebitz al orașului german Ostritz (Saxonia), unde trei tineri de naționalitate română locuiau în comun. Toți lucrau ca șoferi la o firmă de curierat din orașul respectiv, relatează ziarul german Bild.

Un magistrat de la Tribunalul din Chemnitz a emis urgent un mandat de arestare pentru ucidere din culpă împotriva agresorului. Cel de-al treilea român, neimplicat, a fost arestat ca suspect chiar în seara fatidică, dar a fost eliberat apoi.

- Continuarea articolului după publicitate -

„Se pare că fapta a fost precedată de o ceartă privind facturile. Arma crimei nu a fost încă descoperită, iar suspectul refuză să facă declarații”, a precizat procurorul-șef Ingrid Burghart, care conduce ancheta.

În timp ce poliția l-a arestat inițial pe colegul de cameră, nevinovat, presupusul făptuitor a reușit să fugă și a ajuns la granița bavarezo-austriacă. Acolo s-a oprit, însă, apoi s-a prezentat la o secție de poliție, mai informează sursa citată.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi