duminică, 4 decembrie 2022
Informația fără granițe


O româncă aleasă membru al Institutului de Drept Internațional de la Geneva, instituție laureată cu premiul Nobel pentru pace

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Evenimente În evidență Prima pagină Știri - marți, 24 august 2021 Etichete: , , , ,

Prof. univ. dr. Iulia Motoc, judecătorul României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, a fost aleasă membru al Institutului de Drept Internațional de la Geneva. Anunțul a fost făcut chiar de Iulia Motoc, pe pagina sa de Facebook. „Sunt primul român care a fost ales după al doilea război mondial în acest Institut.”

Redăm mai jos textul postării publicate de Iulia Motoc:

„Zi de neuitat. Am fost aleasă prin vot membru al Institutului de drept international de la Geneva. Sunt primul român care a fost ales după al doilea război mondial în acest Institut. Fondat in 1873, Institutul reunește cei mai buni specialiști din lume în dreptul internațional și are ca scop să promoveze progresul în dreptul internațional și arbitrajul între state. Institutului i s-a conferit Premiul Nobel pentru pace. De acum, am și mai multe responsabilități.”

Prof. univ. dr. Iulia Motoc este judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din anul 2013. A fost distinsă cu  Steaua României, în rang de Cavaler și cu Ordinul Constantin și Elena.

Trimite acest articol și prietenilor tăi