fbpx
marți, 27 septembrie 2022
Informația fără granițe


Româncă de succes în Austria, de la chelneriță la proprietară de pensiune

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 17 martie 2022 Etichete: , , , , ,

Daniela Festini, o femeie de naționalitate română, care a venit în Austria acum 13 ani să lucreze ca și chelneriță, va conduce din aprilie 2022 pensiunea Grenzgasthaus Mertschnigg din localitatea Bonisdorf (districtul Jennersdorf), local aflat la mică distanță de granița Austriei cu Slovenia, informează publicația BVZ.

Deși va prelua „hanul” (așa cum îl numesc austriecii) începând cu data de 1 aprilie, nu există niciun fel de păcăleală în actul de vânzare-cumpărare prin care Daniela preia clădirea pensiunii și, în același timp, se mută cu tot cu cele două pisici ale ei în sudul minunatului land Burgenland.

„M-am îndrăgostit de regiune, în special de grădină. A fost dragoste la prima vedere”, s-a entuziasmat Daniela referindu-se la împrejurimile superbe din jurul pensiunii.

Ea a lucrat opt ani ca și chelneriță de la sosirea ei în Viena, iar de cinci ani conduce o pensiune turistică în capitala Austriei. Pandemia din ultimii doi ani a avut un efect negativ asupra acestui gen de afaceri, dar Daniela și-a dorit prea mult o astfel de proprietate și a tot visat să cumpere așa ceva.

După multe căutări, ea a găsit proprietatea dorită pe o platformă imobiliară online: willhaben.at. Localul era de ceva vreme la vânzare. Cu toate că managerul se va schimba, angajații nu trebuie să se teamă însă că-și vor pierde locul de muncă. „Voi prelua tot personalul și nici nu vreau să schimb mare lucru”, a precizat Daniela de la bun început.

Pensiunea Grenzgasthaus Mertschnigg. Sursa foto: Wikimedia Commons

Dimpotrivă, ea va face angajări, începând chiar cu fratele ei, bucătar calificat, care o va sprijini într-un viitor apropiat. De altfel, chiar și cei doi foști manageri, Helmut și Silvia Mertschnigg, vor rămâne angajați aici, până la pensionare.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi