fbpx
marți, 28 iunie 2022
Informația fără granițe


Româncă din Anglia însărcinată, grav bolnavă de Covid-19: „Mi-au spus că am șanse 50-50 să trăiesc sau să mor”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Prima pagină Știri - marți, 23 iunie 2020 Etichete: , , , , ,

O româncă stabilită la Londra povestește pentru Pro TV experiența teribilă pe care a trăit-o când, însărcinată în 33 de săptămâni, s-a infectat cu Sars-Cov-2, iar medicii au fost nevoiți să-i scoată de urgență copilul.

Andreea Tudose este căsătorită și împreună cu soțul său așteptau nerăbdători sosirea pe lume a fetiței lor. Pe data de 21 mai au fost la o petrecere la care însă regulile de distanţare n-au fost respectate și 6 persoane prezente din cei 16 participanți s-au infectat cu noul coronavirus. Două zile mai târziu, pentru viitoarea mămică a început coșmarul. Au apărut primele simptome ale bolii care s-a agravat într-atât de tare încât Andreea a stat 7 zile în comă.

„Am avut dureri foarte mari. Zici că cineva îmi trage carnea după mine. Şi frisoane. Este groaznică boala asta. Groaznică. Am momente când credeam că nu-mi mai revin, că nu mai ajung acasă”, a povestit Andreea Tudose care a făcut scurte filmări video în timp ce era bolnavă, la spital.

- Continuarea articolului după publicitate -

Pe 5 iunie, medicii i-au indus coma şi i-au făcut operaţie de cezariană. Copilul a fost salvat. Șapte zile însă, Andreea s-a zbătut între viaţă şi moarte.

„Mi-au zis că trebuie să-mi scoată copilul şi că am şanse 50-50 să trăiesc sau să mor pentru că plămânii mei sunt foarte foarte afectaţi”, spune într-un video pentru sursa citată.

Au urmat încă 10 zile de recuperare şi abia vineri a fost externată în aplauzele medicilor care i-au salvat viaţa. „Vă mulţumesc – a spus Andreea – datorită vouă eu şi copilul meu suntem în viaţă”. Pe holul spitalului, o aştepta Anastasia, fetița ei nou-născută.

Andreea are un mesaj pentru noi toți și îndeosebi pentru cei care încă mai cred că Sars-Cov-2 nu este periculos:

„Vă rog din tot sufletul meu. Dacă aveţi persoane pe lângă voi vulnerabile, gravide, cu inima, bătrâni, nu îi puneţi în pericol sub nicio formă. Este groaznic virusul ăsta dacă ai imunitatea scăzută”.

Vă invităm să urmăriți aici povestea Andreei Tudose, filmată în timp ce se lupta cu boala.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi