fbpx
marți, 27 septembrie 2022
Informația fără granițe


Româncă din Germania care a fugit din carantină, condamnată la închisoare cu suspendare și plata unei amenzi

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 19 aprilie 2021 Etichete: , , , ,

O femeie de naționalitate română din Germania a ajuns la proces după ce a părăsit carantina obligatorie înainte de termen pentru a participa la o înmormântare. Autoritățile germane au trimis-o astfel în judecată și, în cursul zilei de marți, 13 aprilie 2021, aceasta a fost găsită vinovată de Tribunalul Regional din Klagenfurt am Wörthersee și a fost condamnată la închisoare cu suspendare, precum și la plata unei amenzi.

Conaționala noastră, în vârstă de 43 de ani, se pare că a părăsit apartamentul în care locuia în ciuda faptului că a fost testul COVID-19 pe care l-a făcut a dat rezultat pozitiv și trebuia să petreacă 14 zile în carantină. La baza acestei încălcări, relatează ziarul german Kleine Zeitung, a stat o înmormântare în familie la care femeia a vrut să participe cu orice preț.

În urma procesului dus de autoritățile germane împotriva româncei, acuzată de punerea deliberată în pericol a altor persoane prin transmiterea unei boli, aceasta a primit o condamnare de 4 luni de închisoare cu suspendare. Ea va fi obligată, de asemenea, să plătească și o amendă de 720 de euro, mai scrie sursa citată.

Decizia nu este definitivă și va fi putea atacată de românca de 43 de ani la Curtea de Apel.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi