marți, 29 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Româncă din Germania judecată pentru proxenetism, administra 3 bordeluri în care exploata 40 de femei

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Fără categorie Știri - sâmbătă, 16 ianuarie 2021 Etichete: , ,

O româncă stabilită de mai mulți ani în Germania unde era deținea trei saloane de estetică și masaj, a fost trimisă în judecată de autoritățile germane, împreună cu un cuplu originar din Bulgaria, pentru exploatarea a 40 de femei originare din România și Bulgaria. Procesul a început zilele trecute, dar femeia româncă a fost arestată în anul 2019.

Femeia româncă într-unul din cele trei saloane pe care le administra. Foto: tag24.de

Ancheta, scrie ziarul german Tag24, a început după ce două tinere bulgăroaice, care erau exploatate într-unul din cele trei saloane, au reușit să scape și au fugit în Bulgaria. Odată ajunse acolo, cele două victime s-au prezentat la poliție unde au denunțat faptul că au fost exploatate sexual în orașul german Dresda de o româncă și doi cetățeni bulgari.

Unul dintre saloanele administrate de Gabriela P. Foto: tag24.de

Polițiștii din Bulgaria au sesizat apoi autoritățile germane care i-au identificat pe ce trei proxeneți ca fiind Gabriela P. – o româncă în vârstă de 42 de ani, Radka T. – bulgară de 25 de ani și soțul ei, Bozhidar Y. – bulgar și el în vârstă de 32 de ani. Au urmat apoi luni întregi de monitorizare și interceptare a apelurilor telefonice în urma cărora anchetatorii au descoperit cum funcționa rețeaua compusă din cei trei infractori, precum și că aceștia exploatau 40 de femei, atât românce, cât și bulgare.

Polițiștii germani au aflat astfel că Bozhidar Y. era cel care le recruta pe femei pentru a le constrânge apoi să practice prostituția în trei saloane de estetică și masaj care erau administrate de Gabriela P. Aceasta din urmă se ocupa cu găsirea clienților pentru femeile exploatate, în timp ce Radka T. era cea care le supraveghea pe victime.

Gabriela P. în stânga și Radka T. în dreapta. Foto: tag24.de

Odată recrutate, cu promisiunea unui loc de muncă, bărbatul bulgar lua documentele de identitate ale tinerelor și le obliga să-și vândă corpul. Cei trei proxeneți rețineau 50% din banii încasați, iar femeile exploatate erau obligate, de asemenea, să le plătească atât chiria, cât și unele presupuse impozite pe care românca le plătea statului german.

Bozhidar T., bărbatul bulgar care recruta victimele. Foto: tag24.de

La finalizarea anchetei, românca și bărbatul bulgar au fost puși sub arest, în timp ce Radka a fost lăsată în libertate deoarece era însărcinată la acea vreme. Ulterior, și Gabriela P. a fost eliberată, urmând să fie judecată și ea în stare de libertate.

La procesul împotriva lor, cei trei infractori și-au rezervat dreptul de a nu vorbi. Procurorul spune însă că anchetatorii au un fișier audio de o mărime de 62 de GB plin cu dovezi pe care-l vor prezenta în instanță.

Trimite acest articol și prietenilor tăi