fbpx
marți, 27 septembrie 2022
Informația fără granițe


O româncă din Marea Britanie vrea să împărtășească englezilor gustul delicios al shaormei românești

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 17 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

Liana Rucăreanu-Boldura, o tânără româncă de 24 de ani din Marea Britanie, a deschis joi, 15 septembrie 2022, o cafenea în Nord Staffordshire (West Midlands), care se numește „Liana’s Hug a Mug & Shaorma Stoke” și dorește să împărtășească englezilor gustul delicios al shaormei românești.

Fosta cafenea „Hug’a’mug” de pe strada Wolstanton High și-a schimbat proprietarul și a fost deschisă la începutul acestei săptămâni. În ziua inaugurală, „Liana’s Hug a Mug & Shaorma Stoke” a oferit o reducere de 30% la orice fel de mâncare, precum și băuturi gratuite pentru toți clienții săi.

Conaționala noastră a cumpărat magazinul încă din luna iulie, informează site-ul stokesentinel.co.uk, împlinindu-și visul de a deține propria cafenea. Liana și soțul său, Adrian, au o altă afacere care se ocupă cu închirierea de „oglinzi magice” pentru evenimente, astfel încât clienții îl vor vedea pe Adrian ajutând-o pe Liana la gătit, bineînțeles după ce își va termina activitatea sa cotidiană.

Adrian și Liana în noul lor local. Foto: www.stokesentinel.co.uk

„Liana’s Hug a Mug & Shaorma Stoke” își propune să fie un fel de combinație între o cafenea tradițională și un restaurant cu autoservire care, printre numeroase alte feluri, are și mai puțin cunoscuta shaormă românească în meniu.

Localul a fost deținut anterior de Alan și Deby Osman, un cuplu care a ales să-și vândă afacerea la începutul acestui an. Alan și Deby au cumpărat cafeneaua în 2020, au depășit pandemia, dar au ales să o vândă în cele din urmă.

Liana a precizat: „Există spațiu pentru toată lumea aici și nu mă deranjează dacă oamenii vor să încerce mâncarea sau nu, dar înainte de a scrie ceva rău (pe rețelele sociale – n.r.), vino și încearcă mai întâi mâncarea.

„Când Deby a deschis prima dată, unii oameni i-au lăsat câte o recenzie proastă, deși nici măcar nu mâncaseră. Nu știu de ce au făcut asta”.

Cafeneaua a suferit o schimbare radicală de la ultimii proprietari, explică Liana: „Am cumpărat-o în iulie, am renovat-o în întregime. Am redecorat. A fost o muncă grea. Am schimbat totul aici.

Interiorul localului deținut de cuplul de români. Foto: www.stokesentinel.co.uk

„Am pus totul cap la cap și acum este un amestec între o cafenea și un restaurant cu autoservire și sperăm că va fi o idee grozavă.

„Shaorma românească conține salată verde, roșii, murături, varză roșie, ceapă, cartofi prăjiți, o putem face mai mult sau mai puțin picantă. Sosurile speciale le preparăm chiar aici, sunt de casă”, a subliniat tânăra noastră conațională.

Shaorma românească preparată de Liana. Foto: www.stokesentinel.co.uk

„Liana’s Hug a Mug & Shaorma Stoke” este deschisă de marți până duminică între orele 10:00 și 22:00 și oferă delicioasa shaormă românească începând cu ora 12:00. Suntem siguri că merită încercată.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi