miercuri, 22 martie 2023
Informația fără granițe


Româncă din Spania inclusă în topul celor mai de încredere bancheri din această țară

Scris de: Mihai Diaconu , înv Blog Din diaspora În evidență Știri - marți, 5 ianuarie 2021 Etichete: , , , ,

Publicația financiară City Wire, ediția de Spania, a publicat recent topul celor mai de încredere 50 de consultanți bancari din Spania, iar printre aceștia se numără și o tânără româncă. Irina Ornela Moldovan are 36 de ani, este originară din Lugoj, dar trăiește în Spania de la vârsta de 17 ani și lucrează ca bancher pentru banca spaniolă Santander.

Povestea Irinei este relatată de ziarul Lugojeanul și arată cum conaționala noastră a emigrat în Spania, împreună cu familia ei, când avea doar 17 ani şi era în clasa unsprezecea a Liceului „Iulia Hasdeu” din Lugoj. A finalizat liceul în Spania şi a absolvit Universidad Jaime, din Castellón de la Plana (2003-2005) şi University of Salford (2005-2006). A obținut apoi masterul la Universidad de Alcala de Henares (2011-2012) şi IEB şi London School Of Economics (2017).

Irina Ornela Moldovan, 36 de ani, inclusă în topul celor mai de încredere bancheri din Spania. Foto: Lugojeanul.ro

Cariera în sectorul financiar a început-o la compania Arcadium din Marea Britanie, apoi tânăra româncă s-a angajat în Spania, la banca Santander, pentru care lucrează încă din 2007. În prezent, Irina locuiește în Valencia împreună cu soțul ei, un cetățean spaniol care este tot bancher, și fetițele lor în vârstă de doi și cinci ani.

„În topul 50 suntem doar șapte consultanți bancari din Valencia, care au intrat în acest raport. Când am fost contactată de cei de la Citywire, mi-au spus că pentru includerea mea în acest top a contat cariera mea, experienţa în domeniu, respectiv evoluţia pe care am avut-o în sistemul bancar. Eu, acum, sunt consultant pentru clienţi care au sume mai mari de 500 de mii de euro în conturi. Îi sfătuiesc şi îi ajut să facă investiţii profitabile. Nu a fost foarte uşor să ajung aici, eu muncesc din 2007 în această bancă şi am urcat în ierarhie treptat, de la cel mai mic nivel. Am muncit mult, dar erau şi alte vremuri”, a declarat Irina Moldovan pentru sursa citată.

Deși cariera sa în Spania a atins deja culmile succesului și are o familie întemeiată în această țară, compatrioata noastră spune că nu ar refuza o ofertă venită din România.