fbpx
luni, 29 noiembrie 2021
Informația fără granițe


Româncă din Spania torturată ani la rând de soțul spaniol. I-a rupt splina, a tuns-o zero și îi stingea țigările pe picioare

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 14 septembrie 2020 Etichete: , ,

Nu avea voie să vorbească în limba română cu mama ei, insultele erau la ordinea zilei, iar violențele suferite erau tot mai dese și mai diverse. Acesta este coșmarul prin care o femeie româncă a trecut timp de 3 ani, fiind abuzată de nimeni altul decât soțul ei, un bărbat spaniol cu care trăia în localitatea Ontinyent din provincia Valencia.

Între cei doi este o diferență de vârstă de circa 11 ani, susține Procuratura citată de publicația locală ABC, iar spaniolul a profitat de acest lucru pentru a ține-o pe conaționala noastră sub controlul său. Astfel, bărbatul i-a interzis soției sale să discute cu mama ei în limba română, a umilit-o, a lovit-o, a stins țigări pe picioarele ei și a tuns-o zero. Într-unul dintre nenumăratele episoade violente, petrecut în luna noiembrie a anului 2016, soțul agresiv a lovit-o cu un băț și i-a rupt un os din braț, iar în luna iulie a anului 2017 a lovit-o cu pumnii în stomac până i-a rupt splina, pe care medicii au fost nevoiți în cele din urmă să i-o scoată.

Toate aceste abuzuri asupra româncei noastre au durat timp de trei ani, din 2016 și până în 2019, iar bărbatul a ajuns în cele din urmă să fie judecat pentru faptele sale într-un tribunal. Procuratura din Valencia a cerut instanței de judecată o pedeapsă de 18 ani de zile pentru bărbatul spaniol, acesta fiind acuzat atât de amenințare, cât și de vătămare corporală.

- Continuarea articolului după publicitate -

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Spania la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Poliție: 112;
  • La numărul de telefon 016 puteți cere asistență chiar și în limba română, în confidențialitate și în caz de nevoie și pentru găzduire;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea
    dumneavoastră.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi