marți, 21 martie 2023
Informația fără granițe


Româncă din Spania torturată ani la rând de soțul spaniol. I-a rupt splina, a tuns-o zero și îi stingea țigările pe picioare

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 14 septembrie 2020 Etichete: , ,

Nu avea voie să vorbească în limba română cu mama ei, insultele erau la ordinea zilei, iar violențele suferite erau tot mai dese și mai diverse. Acesta este coșmarul prin care o femeie româncă a trecut timp de 3 ani, fiind abuzată de nimeni altul decât soțul ei, un bărbat spaniol cu care trăia în localitatea Ontinyent din provincia Valencia.

Între cei doi este o diferență de vârstă de circa 11 ani, susține Procuratura citată de publicația locală ABC, iar spaniolul a profitat de acest lucru pentru a ține-o pe conaționala noastră sub controlul său. Astfel, bărbatul i-a interzis soției sale să discute cu mama ei în limba română, a umilit-o, a lovit-o, a stins țigări pe picioarele ei și a tuns-o zero. Într-unul dintre nenumăratele episoade violente, petrecut în luna noiembrie a anului 2016, soțul agresiv a lovit-o cu un băț și i-a rupt un os din braț, iar în luna iulie a anului 2017 a lovit-o cu pumnii în stomac până i-a rupt splina, pe care medicii au fost nevoiți în cele din urmă să i-o scoată.

Toate aceste abuzuri asupra româncei noastre au durat timp de trei ani, din 2016 și până în 2019, iar bărbatul a ajuns în cele din urmă să fie judecat pentru faptele sale într-un tribunal. Procuratura din Valencia a cerut instanței de judecată o pedeapsă de 18 ani de zile pentru bărbatul spaniol, acesta fiind acuzat atât de amenințare, cât și de vătămare corporală.

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Spania la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Poliție: 112;
  • La numărul de telefon 016 puteți cere asistență chiar și în limba română, în confidențialitate și în caz de nevoie și pentru găzduire;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de poliție din localitatea
    dumneavoastră.