luni, 29 mai 2023
Informația fără granițe


O româncă din străinătate a câștigat premiul de 30.000 de euro la Chefi la cuțite. „Nu pot să cred!”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Știri - luni, 5 decembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Florica Boboi, o bucătărească care trăiește de mai mai mulți ani în Franța, este câștigătoarea sezonului 10 al show-ul culinar Chefi la cuţite difuzat pe Antena 1. Aceasta s-a impus cu succes în fața celorlalți participanți câștigând marele premiu de 30.000 de euro.

„Nu pot să cred, nu am câştigat în viaţa mea nimic. Premiul nu e doar al meu, am câştigat toţi. Datorită lor sunt câştigătoare. Toată viața mea le voi mulțumi colegilor”.

Florica Boboi la Chefi la cuțite. Sursa foto: Antena 1

Florica Baboi are 37 de ani și este din Maramureș, dar locuiește în Franța. Ea este de profesie bucătar și organizator de evenimente în Paris. Ea trăiește o frumoasă poveste de dragoste de 21 de ani alături de soțul său și are trei copii. Femeia a reușit încă de la început să atragă atenția și i-a uimit pe chefii de la masa juriului în preselecții cu un risotto cu fructe de mare.

„Am venit la Chefi la Cuțite să îmi demonstrez că sunt un adevărat chef. Dacă nu aș trece mai departe, nu aș fi atât de dezamăgită pentru mine, cât pentru că i-am dezamăgit pe cei care cred în mine. Rețeta este una adaptată după gustul meu, sper să le placă chefilor”, a spus Florica în prima etapă a concursului.

Florica a plecat din România în urmă cu 20 de ani. A ajuns mai întâi la Viena, unde a lucrat în agricultură, apoi a plecat în Italia, după care a ajuns în Franța.

„Acolo am început să lucrez ca femeie de serviciu, pentru că nu știam limba franceză ca să mă angajez într-un restaurant.

Dar nu era locul meu la curățenie, gândul meu tot la munca în bucătăria unui restaurant era. Soțul meu se opunea însă, pentru că voia să stau acasă sâmbăta și duminica.(…)

Timp de doi ani, eu nu mi-am petrecut weekendurile cu familia. Nu mai pot acum. Dar după doar o lună la un restaurant francez, am ajuns șefa angajaților din bucătărie”, a povestit Florica Boboi.

DISTRIBUIE