vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


O româncă din străinătate a scos 32.000 de euro de la un bancomat defect. Condamnată la 5 luni de închisoare

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 21 iunie 2022 Etichete: , , , , , ,

O femeie de naționalitate română în vârstă de 48 de ani a fost condamnată la cinci luni de închisoare de către Tribunalul Regional din orașul austriac Feldkirch (landul Vorarlberg), deoarece anul trecut a profitat de defecțiunea unui bancomat și a scos 32.000 de euro în loc de cei 700 pe care avea de gând să-i scoată.

Reținută în Franța pe baza unui mandat internațional de arestare, femeia a trebuit să răspundă pentru fapta sa în fața instanței în cursul zilei de luni, 20 iunie.

În timp ce unii sunt nevoiți să studieze actoria ani de zile pentru a învăța cum să plângă la comandă pentru a interpreta un rol, anumiți inculpați reușesc acest lucru fără probleme. La fel a făcut și inculpata în procesul desfășurat la Tribunalul Regional din Feldkirch.

În cazul său, plânsul a fost atât de lung, încât judecătorul a trebuit să intervină la un moment dat cu un șervețel, deoarece talentul actoricesc al femeii reușise să-i elibereze secrețiile nazale într-un mod extrem de vizibil.

Românca a fost acuzată de furt calificat. Potrivit procurorului, în septembrie anul trecut, românca „ușurase” un bancomat al băncii Dornbirner Sparkasse cu aproximativ 32.000 de euro, în loc de câteva sute din contul propriu.

O eroare de sistem a dispozitivului a făcut posibil acest lucru. În loc să informeze un angajat al băncii despre eroarea respectivă, femeia a băgat repede banii în buzunar și a dispărut din peisaj.

Frauda a fost însă înregistrată de camerele de supraveghere din apropierea bancomatului și femeia a fost dată în urmărire internațională. Ea a fost prinsă în Franţa la începutul lunii mai şi transferată ulterior în Austria.

Când judecătorul a întrebat-o unde sunt banii, acuzata și-a deschis din nou toate glandele lacrimale și a plâns iar, mărturisind că a folosit toți banii pentru a plăti tratamentul mamei sale grav bolnave, pentru înmormântarea acesteia și pentru întreținerea familiei din România.

Sărmana femeie, care habar n-avea cum să ramburseze suma către bancă în termen de 14 de zile, i-a mulțumit totuși președintelui completului de judecată pentru verdictul dat, care este fără echivoc: cinci luni de închisoare.