luni, 28 noiembrie 2022
Informația fără granițe


O româncă își caută mama și sora geamănă plecate în străinătate: „Ajutați-mă să-mi îndeplinesc visul”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 6 ianuarie 2022 Etichete: , , , , , ,

O tânără din România, lăsată în spital la naștere de către mama sa, dorește cu disperare să o găsească și să o cunoască, însă părinții adoptivi nu i-au dat prea multe informații despre aceasta. Se numește Raluca Alexandra, are 20 de ani și a făcut până acum, în decurs de șapte luni, două anunțuri pe pagina Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României” în care își spunea povestea.

Cu ajutorul celor de la D.G.A.S.P.C (Direcția Generala de Asistență Socială si Protecție a Copilului) Raluca a aflat numele mamei sale, Budău Maria, faptul că la naștere au fost două fete gemene și că mama împreună cu sora sa locuiesc în străinătate, dar nu știe unde anume.

Prezentăm mai jos anunțurile făcute de Raluca Alexandru:

„Mă numesc Raluca Alexandra şi sunt născută pe data de 16.10.2001 la spitalul maternal din Bacău. La vârsta de 10 ani am aflat că am fost adoptată și că de fapt am fost două fete gemene. Chiar dacă este o poveste mai deosebită decât celelalte, eu încerc din răsputeri să aflu adevărul și nu o să am liniște până nu reușesc. Din păcate numele mamei biologice nu îl știu. Tot ce am reușit să aflu până acum este faptul că mama m-a lăsat la spital, la exact trei zile după naștere și pe sora mea a luat-o cu ea. Una din informațiile culese în căutarea mea disperată a fost că mama împreună cu sora mea ar locui în străinătate, dar nu știu unde. Părinții mei adoptivi nu doresc sa îmi dea informații, de aceea am ales această cale. Mamă, soră, sunt pregătită să vă cunosc! Vă rog să distribuiți povestea mea și să porniți alături de mine în căutarea adevărului”, scria Raluca pe pagina The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României la data de 6 iunie 2021.

Astăzi, 6 ianuarie 2022, ea și-a reînnoit apelul printr-o altă postare, de unde aflăm că încă nu a dat de urma mamei și a surorii sale. „Revin din nou la voi cu speranța că de data asta îmi voi vedea visul împlinit. (…) Din demersurile făcute către DGASPC am aflat că mama mea biologică se numea Budău Maria și este din localitatea Nicolae Bălcescu, județul Bacău. Tot ce am reușit să aflu până acum este faptul că mama m-a lăsat în spital, la exact trei zile după naștere și pe sora mea a luat-o cu ea.” La sfârșitul anunțului, Raluca Alexandra se adresează în mod direct persoanelor pe care le caută: „Mamă, soră, sunt pregătită să vă cunosc!”

Trimite acest articol și prietenilor tăi