marți, 26 septembrie 2023
Informația fără granițe


Româncă moartă în străinătate din cauza unui infarct. Ambulanța a sosit după o oră și 15 minute

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 8 iunie 2023 Etichete: , ,

O femeie de 63 de ani de naționalitate română, aflată în vacanță în Halkidiki, Grecia, și-a dat ultima suflare în jurul orei 14:00 de miercuri, 7 iunie 2023, în timp ce se afla într-o tavernă în zona Ouranoupolis.

Decesul alarmant al conaționalei noastre, relatează publicația grecească Thess Today, a scos la lumină, încă o dată, insuficiențele majore ale sistemului național de sănătate din Grecia, dat fiind că a durat o oră și un sfert până când ambulanța EKAB (Serviciul de Urgență Medicală al Greciei) a ajuns la fața locului.

Conform informațiilor oferite de sursa citată, românca de 63 de ani făcea parte dintr-un grup care efectua o croazieră. Membrii grupului au debarcat în portul Ouranoupolis, iar în jurul orei 14:00, femeia s-a simțit rău în timp ce se afla într-o tavernă cu grupul, moment în care serviciile EKAB au fost alertate imediat pentru a interveni la fața locului.

Problema de bază constă în faptul că Halkidiki are doar cinci centre de sănătate și distanțele dintre acestea sunt destul de mari. Astfel, deși ambulanța EKAB a plecat imediat de la Centrul de Sănătate Agios Nikolaos spre localitatea Ouranoupolis, distanța care a trebuit parcursă a durat o oră și 15 minute.

Între timp, femeia a suferit un stop cardiac și și-a dat ultima suflare.

Potrivit acelorași surse, în ciuda eforturilor de resuscitare cu un defibrilator disponibil în local, precum și a celor ale salvatorilor care s-au grăbit la fața locului, femeia, din păcate, a decedat, ora decesului fiind stabilită la ora 16:00 după-amiază.

DISTRIBUIE