marți, 26 septembrie 2023
Informația fără granițe


Româncă plecată la muncă în Spania, moartă după ce a suferit un infarct și s-a lovit puternic la cap

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 9 iunie 2023 Etichete: , , ,

Maria Irimie, în vârstă de 49 de ani, originară din Alba Iulia, dar rezidentă și lucrătoare pe insula spaniolă Ibiza de mai mulți ani, a suferit un tragic accident care i-a curmat viața. Familia, lipsită de resursele necesare pentru repatrierea trupului, s-a văzut nevoită să ceară ajutor.

Potrivit site-ului spaniol noudiari.es, Maria a suferit un infarct în urmă cu câteva zile, iar în urma acestuia a căzut, lovindu-se violent la cap.

În ciuda eforturilor medicilor de la Spitalul Can Misses, unde a fost internată, Maria a suferit o comoție cerebrală gravă din care nu și-a mai revenit. Într-o stare de moarte clinică, familia a luat decizia sfâșietoare de a o deconecta de la aparatele care o țineau în viață.

Maria Irimie, 49 de ani, răpusă de o comoție cerebrală suferită în urma unei căzături provocată de un infarct. Sursă foto: Facebook.

Dramaticul eveniment s-a petrecut luni, 5 iunie 2023, iar familia sa se confruntă cu o altă provocare dureroasă: lipsa de fonduri necesare pentru a repatria corpul Mariei în România.

Din acest motiv, comunitatea românească din Ibiza a demarat o campanie de strângere de fonduri. Informații despre cum pot cei interesați să contribuie se găsesc pe rețelele de socializare, unde mai multe persoane, prietene cu Maria, au explicat situația și au adăugat informații despre conturile unde se pot face donații.

De exemplul, Nicoleta, o apropiată a Mariei, a scris într-o postare emoționantă publicată pe pagina sa de Facebook:

- Continuarea după publicitate -

„Dragi prieteni, cu inima îndurerată vă aducem la cunoștință o veste tristă. În data de 5 iunie, Irimie Maria o femeie iubită din comunitatea noastră, în vârstă de 49 de ani, a suferit un infarct…

Acum, această familie se confruntă cu o altă încercare dureroasă. Din păcate, nu au resursele financiare necesare pentru a o repatria și a-i oferi un ultim omagiu pe care îl merită.

În acest moment de mare durere, facem apel la generozitatea și compasiunea voastră… Știm că nu toți pot contribui financiar, dar vă rugăm să împărtășiți această strângere de fonduri cu prietenii și familia, pentru a ajunge la cât mai multe persoane.

Vă mulțumim din suflet pentru generozitatea și empatia voastră. Împreună putem face posibil acest ultim act de iubire și respect pentru o persoană care ne-a fost dragă.”

- Continuarea după publicitate -

În acest moment dificil, comunitatea românească se strânge împreună pentru a oferi suport și ajutor unei familii în doliu, arătând puterea și compasiunea românilor de pretutindeni.

DISTRIBUIE