marți, 29 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Româncă sechestrată și obligată să se prostitueze în Spania de doi conaționali. A acceptat o ofertă de muncă primită pe internet

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - marți, 22 septembrie 2020 Etichete: , , ,

O tânără femeie din România care a primit pe internet o ofertă de muncă în Spania s-a trezit sechestrată și cu datorii după ce a decis să accepte propunerea unui cuplu de români de a lucra ca bonă în acea țară, scrie publicația spaniolă Las Provincias. Cei doi conaționali ai victimei o pregăteau pe victimă, de asemenea, pentru prostituție, pe motiv că aceasta trebuia să contribuie cu bani la locuința unde stătea.

Tânăra de 28 de ani, dornică să găsească un loc de muncă în străinătate, a început să caute oferte pe internet și a primit la un moment dat o propunere din partea unui cuplu de români din Spania care-i oferea cazare și 200 de euro pe lună pentru a avea grijă de un copil și pentru a face diferite treburi casnice. Cei doi conaționali i-au plătit chiar și biletul de autocar pentru a se deplasa din România în Spania, la Valencia, unde a fost așteptată de unul dintre ei pentru a fi condusă apoi într-un apartament din localitatea Alzira. Toate acestea se întâmplau la jumătatea lunii august 2020, relatează Poliția Națională.

Munca pe care urma să o presteze acolo, însă, nu avea nicio legătură cu îngrijirea unui copil, cei doi spunând inițial tinerei de 28 de ani că dacă nu se va îmbrăca în mod provocator, nu va putea ieși din casă. Nu a trecut mult timp și cei doi români, un bărbat și o femeie, i-au cerut  să contribuie cu bani pentru locuința în care stătea, încercând astfel să o oblige să-și vândă corpul.

„A fost nevoită să ceară familiei sale (din România – n.r.) să-i trimită 300 de euro”, spun polițiștii spanioli.

Tânăra victimă a reușit, însă, să-i dea de înțeles tatălui ei, aflat în țară, că este ținută împotriva voinței sale acolo, iar acesta a alertat imediat autoritățile. În scurt timp, Poliția Națională din Alzira s-a pus în mișcare și au identificat cuplul de români care o sechestra pe femeia de 28 de ani, precum și apartamentul în care se aflau.

Polițiștii au dat buzna în locuința respectivă și au găsit două femei acolo, una dintre ele fiind victima, care se afla „în interiorul unei camere, speriată, dar fără leziuni vizibile”. Cealaltă femeia era conaționala ei care, împreună cu partenerul, au sechestrat-o pe tânăra de 28 de ani.

Agenții le-au interogat separat pe cele două românce, iar victima, simțindu-se astfel în siguranță, le-a povestit în detaliu cum a ajuns în această situație și ce o obligau cei doi infractori să facă. Conform celor relatate de victimă, cuplul de români au amenințat-o că dacă nu le va da banii ceruți, o va ține acolo până în luna mai a anului viitor.

Trimite acest articol și prietenilor tăi