joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


O româncă și un englez deschid un nou restaurant în Anglia. Peste o sută de persoane au făcut deja rezervări

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Evenimente În evidență Informații utile Știri - duminică, 21 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Orașul Alnwick din Anglia, regiunea Northumberland, se pregătește să devină gazda unui nou restaurant fine-dining, „Sonnet”, care își propune să aducă regiunii a treia stea Michelin. Deschiderea este programată pentru 8 februarie pe Bondgate Without, în inima orașului Alnwick.

Cuplul format din britanicul Gary McDermott, în vârstă de 38 de ani, și românca Claudia Măzăreanu, 42 de ani, reprezintă forța creativă din spatele acestui proiect ambițios.

După ce au petrecut patru ani și jumătate gestionând pub-ul The Horse and Groom în West Sussex, unde au obținut recunoașterea în Ghidul Michelin în 2022 și 2023, s-au mutat în Northumberland în august 2023. Experiența lor anterioară le-a oferit o bază solidă pentru noua lor aventură.

Gary McDermott și românca Claudia Măzăreanu. Sursa foto: ChronicleLive.

Gary și Claudia și-au propus să aducă fine-dining-ul în East Northumberland, inspirându-se de la restaurantele de top din zonă, cum ar fi Pine și Hjem:

„Vrem să fim puși în aceeași categorie cu Pine și Hjem. Sunt două restaurante fantastice, sunt vârful Northumberlandului, sunt incredibile. Și ne-ar plăcea să concurăm cu cei mari de sus”, a declarat Gary pentru ChronicleLive.

Restaurantul Sonnet va pune accent pe simplitate, urmărind să ofere clienților arome familiare într-un mod rafinat:

Meniul de degustare cu 14 feluri de mâncare include preparate precum „French Toast”, un pasty cu brânză și ceapă, și „sweeties”.

„Este greu de explicat, dar este cu adevărat simplitate! Vom folosi cele mai bune ingrediente pe care le putem găsi în Northumberland pentru a face lucruri pe care credem că oamenii știu că le caută, doar făcute puțin diferit”, a explicat Gary.

Reacția în Alnwick a fost deja pozitivă, cu aproximativ 100 de persoane care au făcut rezervări de când site-ul a devenit activ. Sonnet este doar o parte dintr-un an 2024 plin de evenimente pentru piața orașului, cu întoarcerea Alnwick Story Fest în februarie și deschiderea luxosului hotel Bailiffgate în vara anului.

Sonnet își va deschide porțile în Alnwick joi, 8 februarie 2024. Meniul complet de degustare cu 14 feluri de mâncare are un preț de 85 de lire, iar un meniu de prânz, servit de miercuri până sâmbătă între orele 12:00 și 14:00, este oferit la prețul de 35 de lire.