duminică, 7 iulie 2024
Informația fără granițe


Româncă stabilită în Spania: A construit o afacere de familie care a început de la o tavernă locală

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - duminică, 7 iulie 2024 Etichete: , , , , , ,

Vasilica Popovici, originară din România, a marcat recent primul an de când a deschis magazinul „A Despensa de Prado”, situat strategic lângă drumul național 525 în localitatea Lalín din Spania.

Succesul afacerii de familie, care a început cu o tavernă locală, se extinde acum și cu acest magazin, informează La voz de Galicia.

Vasilica, ajutată de fiica sa, Anca și până de curând de cumnata care a părăsit recent afacerea pentru un post într-un nou supermarket din Lalín, împărtășește că, deși afacerea este încă la început, „merge din ce în ce mai bine”.

Ianina Vasilica Popovici

Magazinul, care servește atât localnicii cât și turiștii, a devenit un punct de referință, mai ales în timpul verii când pelerinii care urmează Camino de la Plata spre Santiago de Compostela trec prin apropiere.

Vasilica a instalat un semn care îi îndrumă spre magazin, iar taverna oferă o selecție de mâncăruri pe care le pot lua la pachet sau mânca acolo. Alimentele și băuturile sunt principalele oferte, cu pâine, băuturi și fructe zilnic pe lista de vânzări.

Magazinul pune accent pe produsele locale, pâinea venind de la o brutărie din Prado, iar weekendurile sunt completate cu „empanadas” proaspete (un tip de pateuri sau plăcinte de origine spaniolă, cunoscute și apreciate în multe culturi din întreaga lume).

Deschiderea magazinului într-un orar larg, inclusiv în zilele de duminică și alte sărbători, atrage și mai mulți clienți.

Vasilica Popovici a investit recent într-un congelator pentru a oferi torturi pentru ocazii speciale, ținând cont de cerințele clienților care le comandă în avans.

În ciuda escaladării prețurilor și a schimbării obiceiurilor de cumpărare, cum ar fi trecerea la ulei de floarea-soarelui, atât Vasilica Popovici cât și colegii săi comercianți, precum Manuel Porto de la Casa Porto și Sonia Rodríguez din Dozón, observă că localnicii continuă să cumpere bunurile de primă necesitate precum pâinea și fructele, care rămân cele mai vândute articole.

Românca este o lucrătoare neobosită, cu 19 ani de viață în Galicia. Acum își împarte timpul între magazin și îngrijirea soțului și a unui senior din Noceda. Are puțin timp pentru odihnă, doar duminica după-amiază și lunea dimineața.

Cu un nou camping luxos care este în construcție în zonă, Vasilica și membrii familiei sale sunt încrezători că vor putea să răspundă cerințelor crescânde ale turiștilor care vor vizita curând regiunea.