miercuri, 4 decembrie 2024
Informația fără granițe


Româncă ucisă de soț în Austria. Bărbatul nu voia ca ea să afle cine este el cu adevărat

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 4 iunie 2024 Etichete: , , , ,

- Conținut sponsorizat -

Un caz brutal de omor, care are în centrul său un escroc îngropat în datorii ce și-a ucis soția româncă, a culminat cu o condamnare la închisoare pe viață, Deocamdată, sentință nu este definitivă.

Bărbatul austriac condamnat pentru uciderea româncei. Sursă: oe24.at.

- Continuarea după publicitate -

În fața instanței, acuzatul nu a exprimat niciun cuvânt de regret sau scuze, în timp ce sora și mama conaționalei noastre plângeau neîncetat, relatează OE24.

Un bărbat austriac în vârstă de 63 de ani a fost judecat marți la Tribunalul din Viena pentru uciderea soției sale, o femeie româncă de 34 de ani.

Femeia româncă ucisă și câinele său, Ruby. Sursă: oe24.at.

- Continuarea după publicitate -

El ar fi atacat-o și ucis-o pe femeie cu un cuțit de bucătărie, în sufrageria locuinței lor. De asemenea, criminalul a încercat să omoare și câinele victimei, Ruby, dar a eșuat.

Cei doi s-au cunoscut într-un cazinou. Femeia româncă lucra atunci ca crupier, iar bărbatul, un antreprenor în sectorul IT, era jucător. Relația lor a început ca o poveste de iubire, dar a sfârșit într-o tragedie sângeroasă.

Potrivit procurorilor, bărbatul s-a prezentat femeii ca fiind un investitor de succes, copleșind-o cu ceasuri, bijuterii și călătorii costisitoare. La numai un an după ce s-au cunoscut, cei doi s-au căsătorit.

Adevărul, însă, era că bărbatul era șomer și, încă din 1996, era urmărit de 149 de executări silite din cauza datoriilor acumulate.

Pentru a-și finanța cheltuielile extravagante, împrumuta bani de la prieteni și cunoștințe, promițând investiții profitabile sau moșteniri viitoare.

- Continuarea după publicitate -

Chiar și când datoriile deveniseră evidente, austriacul a „cumpărat” o casă în districtul Liesing din Viena cu un milion de euro, în ciuda faptului că nu avea niciun ban. A găsit diverse scuze pentru neplata sumei, pretinzând că banii săi sunt investiți și că nu poate obține lichidități rapid.

Planul său, în schimb, era acela de a se îmbogăți jucând la loterie, unde cheltuia între 500 și 1.000 de euro pe lună, Un plan care, evident, nu a avut niciun succes.

După ce s-au mutat în casa de vis din Liesing, problemele financiare s-au agravat. La câteva zile după crimă, el avea programată o discuție clarificatoare cu vânzătorul casei.

Deși termenul final expirase, bărbatul nu i-a spus soției despre datoriile uriașe pe care le avea. În schimb, a plănuit să o ucidă și apoi să se sinucidă, crezând că „în viața de apoi” vor fi din nou împreună.

- Continuarea după publicitate -

„A fost cea mai proastă și teribilă decizie pe care o puteam lua”, a declarat criminalul în fața instanței.

La data de 5 octombrie 2023, la ora 17:00, femeia de 34 de ani a fost găsită la primul etaj al casei cu răni prin înjunghiere și tăieturi. Conaționala noastră, originară din București, era deja moartă când a a ajuns personalul medical de pe ambulanță la fața locului.

Soțul ei și-a provocat răni superficiale și a fost internat în secția de terapie intensivă a unui spital. Singurul supraviețuitor a fost câinele victimei, Ruby, care a fost găsit rătăcind în grădină, plin de sânge.

Expertul psihiatric Peter Hofmann a confirmat că inculpatul era conștient de ceea ce făcea, din punct de vedere legal, și nu suferea de vreo boală psihică gravă, dar a descris personalitatea acestuia ca fiind narcisistă și lipsită de empatie.

- Continuarea după publicitate -

„Nu a exprimat niciun sentiment de compasiune sau regret”, a precizat Hofmann.

Medicul legist a detaliat rănile adânci și numeroase ale victimei, în timp ce rănile acuzatului erau „superficiale și nepericuloase”.

„Nu a vrut ca ea să afle că viața lui era doar o înșelătorie. Este atât de absorbit de sine, încât a crezut că viața ei nu are valoare fără el”, a subliniat procurorul în pledoaria sa. El a mai adăugat și că brutalitatea crimei impune pedeapsa maximă.

Avocatul apărării, Ernst Schillhammer, a încercat să convingă juriul că există infracțiuni și infractori mai răi decât clientul său și a solicitat ca mărturisirea și comportamentul anterior al acuzatului să fie luate în considerare la stabilirea pedepsei.

Acuzatul a subscris cuvintele avocatului său, ratând ultima ocazie de a exprima un cuvânt de regret sau scuze, în timp ce sora și mama victimei nu-și puteau reține lacrimile în sala de judecată.

Mama și sora victimei. Sursă: oe24.at.