vineri, 24 martie 2023
Informația fără granițe


Români amenințați cu moartea în Spania: „Nu veți pleca de aici în viață, nenorociți străini ce sunteți!

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - vineri, 30 octombrie 2020 Etichete: , , , ,

Poliția spaniolă a arestat miercuri, 28 octombrie, trei tineri din Zaragoza care au amenințat că vor ucide un bărbat român pentru că dorea să închirieze apartamentul comun în care cei trei locuiesc. Împotriva românului și a prietenilor săi au fost strigate fraze rasiste și xenofobe: „Plecați de-aici, vă vom ucide!”

Cei trei agresori, cu inițialele E. A. C. M., în vârstă de 25 de ani, I. M. G. C. de 26 de ani și V. M. M. L. de 34 de ani, de origine spaniolă și dominicană, nu sunt în evidenț  Brigăzii de Informații a Comandamentului Superior al Poliției din Aragon ca membri ai grupărilor ultras.

Evenimentele au avut loc în jurul orei 18:20, într-un apartament de pe strada Pensamiento, în cartierul Torrero, scrie El Periódico de Aragón

Bărbatul român a sunat la numărul 091 pentru a avertiza că trei tineri aveau o atitudine violentă față de el și de câțiva prieteni. Potrivit raportului poliției, reclamantul vizita apartamentul pe care intenționa să-l închirieze când cei reținuți au ieșit și au strigat: „Român de rahat, pleacă de aici, te vom ucide!”

Confruntându-se cu o astfel de situație, bărbatul român a decis să coboare la parter, acolo unde locuiesc niște conaționali, pentru a se refugia de furia celor trei. El însă a fost urmat de către aceștia, care au coborât vrând să intre în casa cetățenilor români cu forța. În timp ce băteau cu picioarele în ușă strigau: „Vă vom ucide, nu veți pleca de aici în viață, nenorociți străini ce sunteți! Vă vom tăia!”

Mai multe patrule de la Brigada de Securitate Cetățenească a Comandamentului Superior al Poliției din Aragon s-au deplasat la fața locului și agenții au fost, de asemenea, insultați, unul dintre fiind chiar atacat, dar nu a fost rănit. Polițiștii care au acționat în cadrul acestor evenimente au descris comportamentul tinerilor ca fiind unul „agresiv și disprețuitor”. În timpul arestării, se pare că au strigat urale pentru Adolf Hitler, pe lângă faptul că acuzau forțele de ordine de complot cu cetățenii români: „Polițiști nenorociți, v-au plătit românii să ne faceți asta pe nedrept!”

A doua zi după amiază, apărați de avocații Olga Oseira și Alberto Pardina. cei trei agresori au fost duși la Tribunalul de Instrucție numărul 2 din Zaragoza, dar judecătorul a decis să le redea libertatea.