sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Trei români arestați, obligau fete să se prostitueze în Italia, Spania, Austria și Belgia

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România - vineri, 23 august 2019 Etichete: , , , , , ,

Trei bărbați din județul Galați au fost arestați după ce s-a dovedit că au racolat zece tinere românce și le-au obligat să practice prostituția în diferite state din Europa. Cei trei au vârste cuprinse între 26 și 38 de ani, iar în urma faptelor infracționale de proxenetism au câștigat suma de 80.000 de euro, scrie Mediafax.

Infractorii, domiciliați în orașul Târgu Bujor, racolau fete prin metoda „loverboy”. Poliţiştii au făcut marţi, 20 august, 6 percheziţii în oraşele Galaţi şi Târgu Bujor, în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări pentru proxenetism.

„Din cercetări a reieşit că, din anul 2012 până în prezent, folosind metoda loverboy, aceştia ar fi racolat 10 tinere, cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani, pe care le-ar fi transportat în străinătate (Italia, Spania, Belgia, Austria, Elveţia), unde, printr-un comportament agresiv, le-ar fi determinat să practice prostituţia în beneficiul lor, prejudiciul creat fiind de aproximativ 80 000 de euro.

Cei trei au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, cu propunere de arestare preventivă”, anunţă IPJ Galaţi.

Una dintre cele mai folosite metode de către traficanţii de persoane este cea denumită de autorităţi „loverboy”, mai multe fete din România ajungând astfel în reţele de prostituţie.

- Continuarea după publicitate -

„Metoda loverboy”, presupune o interacţionare între traficant şi victimă înainte ca aceasta să fie racolată. Fata este determinată de proxenet să se îndrăgostească de el, de cele mai multe ori acesta pozând în bărbat cu intenţii bune. După ce o convinge pe fată să înceapă o relaţie cu el, traficantul o împinge pe victimă în lumea prostituţiei, existând cazuri în care fetele ce au căzut în plasa proxeneţilor au ajuns să îşi vândă trupul şi la sute de bărbaţi.

DISTRIBUIE