vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Români din Spania, mamă și fiu, uciși de soțul femeii după o ceartă aprinsă. Bărbatul și-a luat apoi viața

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 8 iunie 2024 Etichete: , , , , , , , ,

Un bărbat de 64 de ani, de naționalitate spaniolă, a provocat o tragedie de nedescris într-o casă în renovare din localitatea Benaguasil, în comunitatea autonomă Valencia, transformând o ceartă familială într-un adevărat masacru.

Imagine de la locul tragediei. Sursă foto: levante-emv.com

Totul s-a petrecut în după-amiaza de sâmbătă, 8 iunie 2024. După o discuție aprinsă cu fiul soției sale, bărbatul a folosit o pușcă de vânătoare pentru a împușca-o pe mama acestuia, o femeie româncă de 55 de ani, apoi l-a ucis și pe tânăr, în vârstă de 26 de ani și tot de origine română.

După ce martorii au fugit speriați la auzul primului foc de armă, atacatorul și-a luat viața cu aceeași armă, informează publicația spaniolă Levante.

Incidentul a fost confirmat la fața locului de delegata guvernului, Pilar Bernabé, care a precizat că nu existau plângeri anterioare pentru violență domestică.

Imagine de la locul tragediei. Sursă foto: levante-emv.com

„Deși nu au fost raportate abuzuri anterioare, acesta este un caz de violență domestică, indiferent de motivul din spatele crimelor și sinuciderii”, a declarat Bernabé.

În momentul tragediei, în casă se aflau și alți doi martori. Una dintre aceste persoane, iubita tânărului de 26 de ani, a fost cea care a sunat la serviciul de urgență 112 cu câteva minute înainte de ora trei după-amiaza.

Atât ea, cât și un muncitor care lucra la renovarea casei, au fugit imediat după primul foc de armă pentru a cere ajutor, temându-se că ar putea fi următoarele victime.

Muncitorul, de origine română și el, a încercat să oprească un vehicul condus de o vecină pentru a cere ajutor. Femeia, însă, speriată de înfățișarea panicată a bărbatului, nu a oprit.

Imagine de la locul tragediei. Sursă foto: levante-emv.com

„L-am privit de sus până jos și mi-a dat o presimțire rea”, a explicat vecina, regretând apoi că nu l-a ajutat.

Vinovatul, pe nume Vicente, și soția sa, Florina, locuiau în localitatea Llíria împreună cu cei doi copii ai ei. În urmă cu doi ani, cuplul a cumpărat un imobil de la marginea localității Benaguasil, pe care îl renovau pentru a se muta acolo permanent.

„Aranjau totul frumos, femeia plantase mușcate și era foarte frumos acolo”, a spus Manuela, o vecină care a aflat despre cele întâmplate în timp ce se plimba cu soțul ei.

Garda Civilă a deschis o anchetă, iar la locul incidentului s-au deplasat mai multe patrule ale Institutului Armat, agenți de criminalistică și comisia judiciară, după ce au primit apelul la 112.