duminică, 4 decembrie 2022
Informația fără granițe


Români din străinătate: Contracte de muncă false la frontieră pentru evitarea carantinei

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - luni, 13 decembrie 2021 Etichete: , , , , , ,

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Valea lui Mihai din județul Bihor, au depistat 8 cetăţeni români care au încercat să evite măsura carantinării, prezentând la controlul de frontieră contracte de muncă false, specifice lucrătorilor detașați în țările UE. Cei opt se întorceau din Danemarca.

În data de 10 decembrie 2021, în jurul orei 13:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Valea lui Mihai  s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, 8 cetățeni români călătorind în două autoturisme înmatriculate în România.

Cu ocazia verificării pe lângă documentele de călătorie, aceștia au prezentat, pentru exceptarea de la măsura carantinării, contracte simplificate de muncă emise de un angajator din Ungaria, specifice lucrătorilor transfrontalieri.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a constatat că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, acestea fiind false. Cu această ocazie s-a mai constatat faptul că persoanele se întorceau de fapt din Danemarca, neavând calitatea de lucrător transfrontalier.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Trimite acest articol și prietenilor tăi